„Autoshow – time attack“ u Vidin donosi pravu oktansku poslasticu

Autoslalom Ostala dešavanja

Vidin je oduvek bio grad s brojnim automobilističkim takmičenjima. Uz ovaj grad na južnoj obali Dunava najčešće vezujemo reli, koji je uspešno održan u 23. izdanja, poslednji put 2010. godine. Kraljevska disciplina se vratila u Vidin 2014. godine kada je po prvi put organizovan Reli sprint Vida. Taj sprint reli se uspešno održavao do 2020. godine, a nakon godinu dana pauze, automobilizam se vraća u Vidin.

„Autoshow-time attack“ je događaj koji se organizuje pod pokroviteljstvom regionalnog guvernera Ljubena Ivanova. Sam format takmičenja u velikoj meri podseća na Superdriver kup takmičenje koje se vozilo prethodne dve godine u Srbiji, Formula driver takmičenje u Hrvatskoj i ostale „super slalome“. Radi se o tehničkoj disciplini koja je otvorena i za profesionalce, ali i za amatere koji prave svoje prve korake u automobilizmu. Kompletan program takmičenja je smešten u nedelju 1.5.2022.

Kao što smo već ranije pisali, Srbija će imati tri takmičara u Vidinu. Nije ovo prvi put da naši takmičari voze na jugu Bugarske, obzirom na to da su i za vreme bivše Jugoslavije nastupale na tadašnjem reliju koji se bodovao i za Šampionat Evrope, a kasnije i na sprint reliju. Pored Željka Markovića iz ASU „As“, Srbiju će u Vidinu predstavljati i Marko Mitić i Vladimir Đurić. Mitić i Đurić će predstavljati ASK „Hajduk Veljko“ iz Negotina. Mitić će u Vidinu nastupati za volanom svog Juga N-1150, popularni Mali N, dok će Đurić voziti Sitroen C2 1.6 SL.

Svim takmičarima želimo da uspešno dođu do cilja, a našim predstavnicima želimo što bolje plasmane i dobru zabavu u Vidinu.