Autoslalom Peščara 2024 – Stevanović zabeležio još jednu pobedu u generalnom

Autoslalom

  Šampionat Srbije u autoslalomu nastavljen je 29. juna trkom u Deliblatskoj peščari u opštini Alibunar u ogranziciji AMSU “Fanatik” iz Pančeva, a pobedu u generalnom plasmanu ostvario je Miloš Stevanović za volanom Honde Sivik 1,6.

  Takmičenje Autoslalom “Peščara 2024” je realizovano u jednom danu, u subotu 29. juna, od ranih jutranjih časova je krenula verifikacija učesnika, a zatim su usledile i dve vožnje zvaničnog treninga, kao i tri vožnje trke, po izuzetno toplom letnjem danu, a u par navrata padala je i kiša, što je bio dodatni izazov za ukupno 66 takmičara iz Srbije i Bosne u Hercegovine.  Pored Nacionalonog šampionata Srbije i Otvorenog prvenstva Srbije, ova trka je bodovana i za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u disciplini autoslalom.

  Ova staza je svoj debi u šampionatu imala prošle godine, a odlikuje je dužina od 1650 metara, a nalazi se nadomak Devojačkog bunara.

  Stevanović je zbirno vozio 02:42,651 dok je najbrže vreme ostvario u drugoj trci 01:20,240. Najbliži konkurent je Miloš Sovilj u Suzukiju Svift GTi, koji je završio na drugom mestu, sa 0,9 sekundi zaostatka, što svedoči o izuzetno zanimljivoj borbi za vrh poredka. Treći je gost iz BiH Jelenko Dragičević, a vozio je 02:44,027 u svom Sitroenu Sakso. Vredi napomenuti da je organizator u saradnji sa “GP Racing shopom” i “Peđa RS autom” dodelio i vredne nagrade za prva tri mesta u generalnom plasmanu, kao i pobednicima po klasama i grupama, dok je i za najmlađeg učesnika Đorđa Nedeljkovića takođe uručena vredna nagrada.

  U klasi I slavio je opet Goran Ratković u FIjatu Seićento, dok je na drugom mestu završio Miloš Ilić takođe u Seićentu. Treći je Lazar Bugarčić u Ford Fijesti.

  Nikola Popović je najbrži u klasi II u Pežou 106, inače gost iz BiH, dok je Igor Ćuk ovoga puta na drugom mestu u Sitreonu C2 1,6 VTS. Treći je Marko Stanković u još jednom VTS-u.

  Samouveren u klasi III i ovoga puta je Zlatan Jovanović u Ford Fijesti ST, dok je drugi Nikola Knežević. Treće mesto odlazi u ruke Predraga Belića, uprkos problemima na njegovoj Fijesti, a zbog kvara kvačila nije ni uspeo da se pojavi na poslednjoj vožnji.

  Nenad Dragićević je zabeležio još jedan trijumf u klasi IV u svoj Fijatu Ćinkvećento, koji je bio prinuđen da ne vozi prvi trening zbog problema sa automobilom, ali je na sreću do trke uspeo da otkloni sve probleme. Nemanja Đurić uspeo je da stigne do druge pozicije u Seićentu, dok je treći Dragan Popović u Zastavi Jugo.

  Kako u generalnom, tako i u klasi V slavio je Stevanović, drugi je pomenti Dragičević, a trećim mestom morao je da se zadovolji Nemanja Pejčić u Opel Korsi, takođe još jedan gost iz BiH.

 Gregor Dodik pobedio je u klasi VI u svojoj Ford Fijesti, izuzetno blizu bio je Dejan Pejić u svom Renou Klio 2,0 RS koji je završio drugoplasirani. Mladen Obućina je osvojio pehar za treće mesto i uspeo je da reši kvar na motoru svog Renoa Klio, koji je imao na Beranovcu za svega manje od dve nedelje i zabeleži i ovde vredne bodove.

  Klasa VII pripala je Goranu Mediću, koji se ovde pojavio u Tojoti Jaris GR, drugi je Dragan Straživuk u Hondi Sivik, dok je treći Srđan Petrov u FIjatu 500 abart.

  Sovilj je ujedno slavio u klasi VIII, drugoplasirani je Dejan Karaklić u svom atraktivnom Jugu sa motorom od motorcikla, dok je treći Boriša Sikima u svom Pežou 106.

  Najjača klasa IX pripala je Stefanu Spajiću, koji nastavlja svoj pobedniči niz u Renou Klio 2,0 RS, drugi je Milutin Đurić u Jugu 1,8, dok je treći Stevan Dimitrijević u Opel Korsi 2,0.

  Od juniora najbrži je Andrija Stamenković, drugi je Darko Terzić, a treći Nemanja Morarević. Od dama prva je gošća Anđela Knežević, druga je Mina Stanivuk, a treća Aneta Stamenković.

  Sledeća trka vozi se u Bijeljini 04. avgusta.