European autoslalom championship veliki izazov za takmičare iz Srbije

Autoslalom

U vikendu za nama na poznatoj evropskoj stazi Slovakiaring u Slovačkoj, voženo je Evropsko prvenstvo u autoslalomu, a svoje predstavnike na ovom takmičenju imala i Srbija. Ekipa mala, ali odabrana put takmičenja uputila se već u petak, da bi u subotu 26. i nedelju 27. avgusta uzeli učešče u duplom takmičarskom programu. Svoje utske sa nama podelio je Aleksandar Isakov.

  “Izveštaj sa ove trke mogao bi da zvuči kao kuknjava i traženje alibija, ali to nikako ne želimo. Koncept ovog takmičenja je takav da se vozilo dva dana u svakom danu jedan trening i četiri trke, a svaka vožnja bodovala se kao trka za sebe i prvih sedam uzimaju bodove i na osnovu toga se na kraju odlučuje konačan pobednik. Nikola Vetić i Petar Studen imalu su peh na prvom treningu i propustili su gotovo celo takmičenje prvog dana. Sveže složena mašina je izdala poslušnost i zakomplikovala stvari.  Propuštene su prve tri trke i ostalo je samo da se auto provoza u četvrtoj trci, kako bi bili spremni za sutrašnji nastup i nove četiri trke i jedan trening. Nikola Isakov i Ivan Anđelković su prijavili serijsku klasu, ali se ispostavilo da njihova Honda EP3 ipak po njihovom pravilniku spada u klasu sport, gde nisu imali gotovo nikakve šanse” priča Isakov.

  Staza je bila fenomenalna, atmosfera odlična i sve je nekako teklo svojim tokom, bez obzira na sve pehove koji su snašli naše takmičare, verujemo da je ovo takmičenje jedno veliko iskustvo,

  “Velika je motivacija da se iduće godine vratimo i popravimo utisak. Sve ovo je  škola kako treba organizovati trke i primer gde autoslalom treba da bude, a to je rame uz rame sa svim drugim disciplinama. Falilo je da kao ekipa nastupimo u malo većem broj, kako bi napravili i rezultat u konkurenciji reprezentacija. Sva ta iskustva koja smo pokupili gledaćemo da iskoristimo i pripremimo se za iduću godinu. Na kraji možemo reći da smo srećni što smo se kao ekipa pojavili na jednom ovakvom takmičenji iako je neki zapažen rezultat izostao, vrtatićemo se”, iskren je Iskov.

  Republika Češka je domaćin idućeg takmičenja, a na ovoj najbrži su bili vozači iz Austrije, potom iz Slovačke i Mađarske. Dodelu je obeležilo slavlje i kupanje u šampanjcu.

Za takmičare sada predstoje poslednje pripreme za duplo beogradsko Ušće u subotu i nedelju 02. i 03 septembra i da se sezona polako privede kraju.