“Nagrada Novog Bečeja 2023″mini slalom

Autoslalom

Ova nedelja u Novom Bečeju je bila zaista spektakularna sa dve fenomenalne manifestacije koje su privukle mnogo posetilaca i ljubitelja automobilizma.
Prvog dana vikenda, 29.07.2023., održana je auto trka “Nagrada Novog Bečeja 2023” u disciplini mini slalom. Takmičenje se odvijalo na potpuno novoj stazi sa odličnim uslovima za vožnju, što je impresioniralo takmičare. Uzbudljive vožnje, vrele gume i sjajna spretnost na stazi učinili su da ovo takmičenje bude posebno. Trka je bila podeljena u dve grupe – prva grupa sa serijskim automobilima i druga grupa sa sprint/sport automobilima.


Pobednici po klasama su bili:
Prva grupa
Klasa 1
1.Goran Ratković
2.Mina Stanivuk
3.Sava Brkić
Klasa 2
1.Bojan Bogišić
2.Zlatan Jovanović
3.Aleksandar Švonja
Druga grupa
Klasa 3
1.Zoran Pavkov
2.Dejan Smiljanić
3.Dimitrije Mitrovčan
Klasa 4
1.Branislav Mirkov
2.Marko Ilančić
3.Nemanja Đurić


U kategoriji dama najbolja vozačica bila je Mina Stanivuk, koja je još jednom pokazala svoju izuzetnu vožnju i veštinu sa svojim Jugom.
Kada su u pitanju klubovi, prvo mesto zauzelo je Automobilsko sportsko udruženje “Neon” iz Žablja, drugo mesto pripalo je Auto sportskom klubu “Petro Max” iz Novog Sada, dok je treće mesto osvojilo Automobilsko sportsko udruženje “NS Racing Team” takođe iz Novog Sada. Organizatori su bili veoma zadovoljni odzivom i takmičarima, a planiraju da sledeće godine privuku još više učesnika.
Nakon uzbudljive subote, nedelja, 30.07.2023., donela je drugu sjajnu manifestaciju – izložbu sportskih automobila. Preko 50 vozila bilo je izloženo, a takmičenje se odvijalo u tri kategorije: Prva kategorija je ocenjivala ozvučenje u vozilima, druga kategorija je merila buku motora dok je treća kategorija bila posvećena stilizaciji vozila, gde je proglašeno TOP 20 automobila sa najboljim dizajnom i izgledom.
S obzirom na interesovanje publike i ljubitelja automobila, ova izložba je sigurno bila prava poslastica za sve prisutne.
U Novom Bečeju su definitivno uživali u automobilskim dešavanjima toga vikenda, a manifestacije kao ove doprinose raznovrsnosti i uzbudljivosti kulturnih i sportskih događaja u lokalnoj zajednici.