Predstojeća sezona u autoslalomu obećava mnogo uzbuđenja

Autoslalom

  Do početka sezone autoslaloma u Srbiji ostalo je nešto više od mesec dana, a već sada stižu informacije da će u ovoj disciplini biti veoma ubzbudljivo. Relativno mlada disciplina u Šampiontu Srbije, a koje je prepoznata i od strane FIA-a, iz sezone u sezonu je najbrojnija, a svake godine sve više raste i sam kvalitet automobila i takmičara.

  Osim toga, Srbija će biti domaćin čak tri takmičenja za FIA CEZ (Centralno evropsku zonu), pa ćemo pored domaćih takmičara imati i priličan broj gostiju iz susednih država.

  Zaječar, prema zvaničnom kalendaru SAKSS-a, će biti domaćin čak tri puta, ali poslednja informacija je da će ići samo dupla majska, pa tako prva trka zakazana za 30. april se ne vozi, a druga i to dupla sledi dva vikenda kasnije i to 13. i 14. maja.

  Trka na Tari se zadnji put vozila čak 2017. godine, a nema sumnje da će povratak slaloma na omiljenu destinaciju automobilista svima prijati. Plus, ovo takmičenje će se bodovati i za CEZ, a datum održavanja je 4. jun.

  Ove sezone prema kalendaru ostajemo bez trke na Zlatiboru, ali se takmičari i dalje nadaju da će se naći prostora i za ovu trku, a u tom terminu bi trebalo da se održi trka u Rakovici, na stazi koja je prvi put vožena prošle godine u Beogradu. Atraktivna gradska lokacija je za svaku pohvalu, datum je dakle 25. jun.

  Što je Monte Karlo u svetu relija, to je sigrurno staza na Bukulji za sve takmičare slobodno možemo reći u regionu. Jako izazovna i zahtevna trka, sa najdužom tradicijom u organzaciji ASK “SG racing team”-a iz Aranđelovca ugostiće i ove sezone domaći i CEZ šampionat trećeg vikenda jula.

  Dupla trka na Ušću ove godine trebalo bi treću godinu zaredom da se vozi u okviru kružne trke, jednog od najpopularnijih takmičenja i u bivšoj SFRJ. Dupli program subota i nedelja, po zasebna trka za Nacionalni šampionat, uz to i CEZ, nema sumnje da će okupiti veliki broj takmičara. Gradska staza je zahtevna, ali sigurno i jedna od spreminijih u šampionatu. Sada se vraća u svoj prvobitni termin 3. i 4. septembar.

  Posle Bukulje, takmičenje sa najvećom tradicijom je Sopot, a sredina septembra standardno rezervisan terimin u sklopu brdske trke, subota 16. septembar. Svima poznata staza nadomak Beograda uvek je izazov za sebe.

  I za kraj sezone jedna potpuno nova staza u Mionici sa duplim programom, koja će odlučivati o plasmanima za sezonu, a to je ujedno i poslednje takmičenje u Srbiji, a na rasporedu će biti 22. i 23. oktobra.

  Što se tiče takmičara nema sumnje da će aktuelni šampion Miloš Stevanović imati pune ruke posla da odbrani naslov prvaka. Pored ASK “Drajvera”, ASK “SG racing team”-a, AMSU “Fanatika” i ostalih na scenu stupa i novi klub ASU “Ahilej gym racing team”, koji će pored kruga, brda i relija uzeti učešće i u ovoj disciplini. Već sada je okupio tim iskusnih takmičara i u prvoj sezoni gledaju da se bore za prvo mesto u većini klasa, kao i generalnom plasmanu.

  Nama ostaje da im poželimo svima puno sreće u sezoni, a mi ćemo kao i uvek biti tu da ispratimo dešavanja na stazi.