Baćko Vujović osvojio dva naslova šampiona u sezoni 2023

Brdske trke

  Podgoričanin Baćko Vujović, takmičar kluba AMSK “AP Sport” iz Pljevalja, ove sezone osvojio je titulu šampiona u Crnoj Gori u klasi H 1400, kao i titulu u Otvorenog prvenstva Srbije u klasi E1 1400 na brdskim stazama. Pored toga, on se pojavio čak i na kružnoj trci na NAVAK-u, pa je tako mnoge podsetio na neka sada već davna vremena, kada su automobilisti imali nastup skoro svakog vikenda u sezoni.

  Dobra forma i brzina pratili su ga cele godine, njegova Honda Sivik 1,4 je bila prava enigma za konkurente, a padali su redom rekordi i pobede u klasi. Moramo da dodamo da Baćko dolazi iz trkače porodice, njegov otac Boro je takođe bio uspešan automobilista.

  Prošle sezone Vujović je nastupao u Zastava Jugu 1,4 E1, a pred početak ove od svog prijatelja i sugrađanina Mila Malovića, nabavio je pomenutu Hondu sa kojim je startovao u Šampionatu Crne Gore.

  “Dosta vremena smo pred početak sezone proveli u pripremi automobila, za koju smo znali da će  biti veoma zahtjevna, obzirom na veoma jaku konkrenciju u mojoj klasi. Prva trka bila je u Kotoru i odmah tu se desio kvar na autu, ali uspio sam da osvojim drugo mjesto u klasi. Nakon toga i prilično duge pauze u domaćem šampionatu, odlučio sam da vozim trku na Zlatiboru. Na “warm up”-u sam izletio sa staze, ali na sreću uspio sam da startujem na trci i pobjedim uz rekord klase. Tu se odlučujem da vozim Otvoreni šampiona Srbije”, rekao je novi šampion.

  Sezona zatim kreće da se zahuktava, a pred njim su samo izazovi, svaki vikend trka, a julske vrućine su bile dodatni izazov za takmičara i trkačku mašinu.

  “Onda slijedi trka domaća trka Njegušima, gdje takođe pobjeđujem i postavljam rekord klase, pa Negotin, Tara, Pljevlja, Miroč sve prva mjesta i rekordi. Sopot nisam imao toliko sreće, na prvoj trci u subotu sam izletio, a na drugoj sam uspio da uzmem prvo mjesto i time i titulu u Srbiji. Zatim idu Podi, gdje u veoma jakoj konkurenciji pobjeđujem i uzimam i titulu Crne Gore”, priča Vujović.

  Kako to dolikuje pravim šampionima vozio je i poslednju trku u Dubrovniku, ali se tu pokazalo koliko je sezona bila naporna.

  “Dubrovnik za kraj godine, koji nisam imao potrebe da vozim završam drugi i tu je već Honda pokazala nedostatke usljed vožnje čitave godine. Sezona više nego dobra, da kažemo iz snova, iznad svih očekivanja i planova na početku godine. Da dodam da sam nakon Negotina vozio i krug na NAVAK-u, na oba treninga u subotu i nedelju uzimam pol poziciju, ali nijednu trku nisam uspio da završim zbog kvara, a pauza između subote i nedelje je protekla u popravci”, ispričao nam je naš sagovornik.

  Kompletna priča je nezamisliva bez velike logistike, a već sada su i on i njegov tim u pripremama za narednu sezonu, do čijeg početka je ostalo više od pola godine.

  “Moram da se zahvalim prije svega mom klubu “AP Sport” na podršci, svim momcima koju su bili uz mene čitave godine, servisu “NV Boljević” na odlično urađenom poslu, zatim i Jovanu Lekiću. Honda je već sada u Smedervu, radi se kompletna reparacija za narednu sezonu. Bobo sport pravi novi motor, rade se još i plastike, svašta nešto, tako da ćemo i iduće sezone ići kao i do sada na prvo mjesto”, poručio je za kraj Vujović.