Brdska trka „Divčibare 2022“ u nedelju 14. avgusta

Brdske trke

  Valjevo je ovog avgusta centar automobilizma u Srbiji, pa se tako vikend nakon voženog relija održava i brdska trka „Divčibare 2022“, na obronicma planine iznad ovoga grada. Trka i treninzi voze se u jednom danu u nedelju 14. avgusta, dok je subota 13. avgust rezervisana za verfikaciju i tehnički pregled takmičara i njihovih automobila.

  Organizator je ASU „Avako rally team“ iz Valjeva, a po prvi put se jedno ovako takmičenje održava na Divčibarama. Obzirom da je trenutno u toku rekonstrukicja putnog pravca na kome se nalazi staza, raduje vest da će takmičari voziti na stazi sa potpuno novom podlogom.

  Trka se boduje za Nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije, a biće međunarodnog karaktera, obzirom da su već pristigli takmičari iz Bugarske i Bosne i Hercegovine.

  Dakle, u subotu je u periodu od 12.00 do 19.30 časova verifikacije i tehnički pregled ispred hotela Divčibare.

  U nedelju je start treninga zakazan za 10.00 sati, a 30 minuta nakon završetka prvog treninga trebalo bi da usledi i drugi. Start prve trke je u 14.00 časova, a druga i treća se voze 20 minuta nakon završetka prve, odnosno druge trke. Sve tri vožnje se sabiraju za plasman. Dodela priznanja biće upriličena u 18.30 ispred hotela Divčibare.

  Staza „Kraljev sto“ ima dužinu od 2275 metara, visinka razlika starta i cilja iznosi 150 metara, a minimalna širina staze je 6,4 metara.