Brdska trka Kolašin 2024 – Vasilije Jakšić najbrži na treninzima

Brdske trke

Treća trka Šampionata Crne Gore na brdskim stazama pod nazivom Brdska trka Kolašin 2024 – Memorijal Milinko Mišo Janković otpočela je danas sa dva zvanična treninga. Najbrže vreme ostvario je Vasilije Jakšić u Micubišiju Lanser evo IX, a stazu dugu 2600 metara prešao je najbrže u drugoj vožnji sa vremenom 01:26,392.

Organizator AMSK “Gorštak” iz Kolašina po prvi put organizuje trku za Šampionat u čast bivšeg automobiliste i sportskog funkcionera iz grada ispod Bjelasice. Na startu takmičenja nakon verifikacije našlo se ukupno 54 takmičara. Staza na kojoj se održava trka nalazi se na potezu između dva ski centra, od Jezerina do Vrnjaka i nešto je izmenjena u odnosu na prošlu godinu kada je organizovana pozivna trka.

Drugo najbrže vreme danas ostavrio je Jovan Perunović u Zastavi 750 proto, a vozio je 01:29,338. Treće najbolje postavio je Aldin Ćorović u Opel Astri turbo i ono iznosi 01:30,317.

Sutra su na programu dve vožnje trke koje se sabiraju za plasman, a start prve zakazan je u 11.00 časova. Staza se za saobraćaj zatvara sat vremena ranije.