Brdska trka Negotin 2023 – Vasliev najbrži na treninzima

Brdske trke

  Danas su voženi zvanični treninzi za brdsku trku “Nagrada Negotina 2023”, a najbrže vreme postavio je Vladimir Vasilev, Bugarin koji se takmiči za ASU “AS” iz Zaječara. On je stazu dugačku 2620 metara izvezao najbrže u prvom zvaničnom treningu sa vremenom 01:24,315 u moćnom Audiju A4.

  Na startu trke našlo se ukupno tačno 40 takmičara iz Srbije, Bugarske i Crne Gore. Dan je obeležilo izuzetno toplo vreme, ikao je prvi nezvanični trening počeo nešto iza 15.00 časova. Uz par izletanja sa staze, sve se završilo u rekordno kratkom roku, a domaćim ASK “G.A.G.A. Avala racing tema” iz Beograda je besprekorno pripremio stazu, koja važi za izuzetno klizavu.

  Drugo najbrže vreme postavio je Aleksandar Vidosavljević Bobo u Pežou 106 maksi koji je za Bugarinom kasnio oko tri sekunde, dok je iza njega sa pola sekunda zaostatka Aleksandar Dimitrov u Hondi Sivik, što obećava izuzetno napetu borbu za generalni plasman.

  Na stazi smo imali priliku da prvi put ove sezone vidimo višetrukog šampiona Srbije u reliju Vladicu Rabrenovića i njegov Reno Klio R3, a društvo mu je pravio njegov unuk Oliver, koji je otvorio stazu kao predvozač, a vozio je Zastava Jugo 55 N. Oliver već ima veliko iskustvo iz kartinga, a ovde je po prvi put osetio čari jedne brdske trke.

  Sutra su na programu “warm up” od 15.00 časova, a zatim slede i dve vožnje trke.