Brdska trka Pljevlja 2023 vozi se 20. avgusta

Brdske trke

  U vikendu pred nama, u subotu i nedelju 19. odnosno 20. avgusta, vozi se treća trka Šampionata Crne Gore na brdskim stazama u Pljevljima.  Brdska trka “Pljevlja 2023” pored šampionata boduje se i za kup “Memorijal Nikola Asanović”. Organizator je tradicionalno klub AMSK “AP Sport” iz Pljevalja, koji već danima priprema stazu da ugosti najbolje crnogorske takmičare, a biće prisutni i gosti iz regiona, uprkos činjenici da ove godine ovo takmičenje ne boduje za CEZ.

  Program takmičenja počinje već u petak, kada se u periodu od 16.00 do 19.00 časova održati verifikacija takmičara i tehnički prijem automobila. U subotu prvi trening zakazan je za 11.00 sati, drugi pola sata nakon završetka prvog, a posledji se vozi nezvanični trening. U subotu se voze dve trke, prva počinje u 11.00 časova, dok je druga pola sata nakon završetka prve. Put se za saobraćaj zatvara u 10.00 sati.

  Sama staza koja se nalazi na delu puta Dajevića Han – Rudnica je svima već dobro poznata i dužine je 4350 metara, sa minimalnom širinom 6 metara, a važi za jednu od najboljih u regionu Tu je i tradicionalno pljevaljsko gostoprimstvo, pa svi posetioci ove mafiestacije nose pozitivne utiske iz grada na Đetinji.

  Rekord staze drži Nikola Asanović u bolidu Norma M20 F, koji je postavio prošle godine, a koji nas je tragično napustio ubrzo nakog toga. Njemu u čast ovo takmičenje se vozi kao memorijal.