Brdska trka Zlatibor 2023 dočekuje takmičare iz regiona 25. juna

Brdske trke

  Međunarodna brdska trka vozi se ovog vikenda na Zlatiboru u subotu i nedelju 24. i 25. juna. Organizator ASU “Zlatibor” već treću godinu zaredom organizuje trku na stazi “Tornik”, pod nazivom “Nagrada Zlatibora – Gold Gondola 2023”.

  Trka se boduje za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije, Prvenstvo starovremesnkih vozila i Kup Zlatibora. Čak i ako nije deo nekog evropskog šampionata, na adresu organizatora pristigle su prijave iz Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Grčke i naravno Srbije. Moramo da podsetimo da je ova trka prošle godine okupila čak 92 takmičara iz zemlje i okruženja. Sve to govori dovoljno i prilog koliko je ovo takmičanje postalo popularno u rekordno kratkom roku.

  Staza “Tornik” dužine je 2690 metara, a za plasman voziće se dve trke u nedelju. Program takmičenja počinje već u petak 23. juna, kada je zakazan tehnički pregled i verfikacija takmičara od 17.00 do 20.00 časova. U subotu je administracija od 07.00 do 09.45 sati. Prvi, neobavezni trening počinje u podne, dok je start prvog zvaničnog treninga u 14.30, a start drugog pola sata nakon završetka prvog. U nedelju je “warm up” u 10.00, da bi start prve vožnje trke krenuo u podne, a druge pola sata nakon završetka prve. Proglašenje pobednika je ispred Ski centra Tornik u 16.30.

  Važna informacija za sve je da se put u subotu zatvara za javni saobraćaj od 11.00, a u nedelju od 09.00 časova.