Brkić na Tari upisao još jednu pobedu u CEZ-u

Brdske trke

Na održanoj brdskoj auto trci “TARA 2023”, koja je bodovana za Centralno evropski šampionat (CEZ), srpski vozač Uroš Brkić istakao se pobedom u generalnom plasmanu i postavljanjem novog rekorda staze. Vozeći svoj prototip Norma M20F, Brkić je izvezao stazu dugu 3300 metara za svega 1 minut i 42,158 sekundi, čime je postavio novi rekord staze. Ovaj izvanredni uspeh nije samo označio trijumf u CEZ šampionatu i osvajanje rekorda staze, već je Brkić takođe trijumfovao u CEZ klasi E2-SC, osvojio je prvo mesto u Nacionalnom šampionatu Srbije, kao i otvorenom prvenstvu Srbije, sa pobedama u generalnom plasmanu i klasi XI.

Učešće je uzelo ukupno 50 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Srbije, čineći ovu trku zaista internacionalnim sportskim događajem. Brkić je u svojoj izjavi istakao: “Ovaj sjajan rezultat postigao sam u predivnoj atmosferi pred domaćom publikom. Posle gotovo dve godine pauze, vraćam se na stazu u Srbiji i postižem ovako lep rezultat. Za Taru me inače vežu jako lepe uspomene, jer sam baš ovde na Tari 2004. godine vozio svoju prvu trku u karijeri, tada sa popularnom Zastavom 850. Danas, 20 sezona kasnije, trijumfovao sam i postavio rekord staze sa ovako brzim i efikasnim prototipom. Osećaj je sjajan.”

Uprkos uspehu na Tari, Brkić ne planira da se opusti, budući da se do kraja CEZ šampionata očekuju još tri trke. Već narednog vikenda, ljubitelji brdskih trka imaće priliku da prate trku u Bosni i Hercegovini, u gradu Cazinu. Upravo je Brkićev rezultat na Tari, uz prednost od 18 bodova u odnosu na drugoplasiranog vozača, znatno učvrstio njegovo vođstvo u CEZ šampionatu, pružajući mu određeni stepen komfora pred završnicu sezone.