Brkić u Malačkoj drugi u generalnom i prvi u klasi

Brdske trke

Na sunčanoj stazi dugoj 4100 metara nedaleko Splita, održana je “27. Nagrada Radošić-Malačka sv. Dujam 2024” u nedelju 16. juna, jedan od prepoznatljivijih automobilističkih događaja u regiji. Ukupno 79 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije stali su na startnu liniju.

Među njma bio je i Uroš Brkić, jedini predstavnik Srbije u ovogodišnjem takmičenju, čiji je nastup bio za svaku pohvalu. Sa svojim prototipom Norma M20F, Brkić je dominirao u klasi CN E2/SC, zauzevši prvo mesto od samog početka trke. U generalnom plasmanu osvojio je drugo mesto, zaustavivši se samo iza Lasla Sasa iz Mađarske, vozača formule Reynard 3000. Treće mesto pripalo je domaćem vozaču Dejanu Dimitrijevicu sa Seatom R32 turbo.

Brkićeva vožnja ostavila je značajan utisak na publiku. Njegovo vreme od 2:18,18 u prvoj trci najavljivalo je sjajan dan, dok je druga trka bila izazovnija zbog ulja na stazi, rezultirajući vremenom od 2:21,42. Ipak, ukupno vreme od 4:39,60 bilo je dovoljno za drugo mesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi.

Nakon trke Uroš Brkić je izjavio: “Ušao sam u prvu trku veoma agresivno i postavio zadovoljavajuće vreme. Za drugu sam video da imam još malo prostora da popravim vreme, ali nažalost, bilo je ulja na stazi i nisam mogao poboljšati rezultat. Ipak, ukupno vreme iz obe vožnje bilo je dovoljno za pobedu u mojoj klasi.”

“Osim ovoga želeo bih da istaknem da smo pred ovu trku dosta radili na setapu automobila i pokušali smo neke promene koje do sada nismo primenjivali, a sve to uz podršku našeg kuma iz Splita Josipa Matića koji se potrudio da se automobil ovoga vikenda ponaša odlično. Iza mene je završio Filip Magdić, koji je vozio prototip Gibson Nemesis 2000 turbo, a to je automobil sa izuzetno visokim performansama. Treće mesto u klasi zauzeo je mađarski vozač Tamaš Kovač sa svojim prototipom Talex. Iskoristio bih ovo priliku da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli u današnjem uspehu.”

Brkić je ovime potvrdio dominaciju u svojoj klasi i konačno izasao na vodeću poziciju u Šampionatu centralne Evrope.

Sledećeg vikenda šampionat sa nastavlja na stazi Kruja u Albaniji, koja se vozi po najvećem usponu u šampionatu.