CEZ Brdska trka “Tara 2023” vozi se u nedelju 13. avgusta

Brdske trke

U vikendu pred nama na planini Tari vozi se međunarodna brdska trka “Tara 2023”, koja se boduje za FIA Centralno evropsku zonu, Nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije na brdskim stazama. Organizator je Sportski auto i karting savez Srbije, a pokrovitelj opština Bajina Bašta. Ovo takmičenje se vratilo u šampionat prošle godine, nakon više od decenije pauze, a već ove očekuju se gosti iz zemalja okruženja.

Staza na kojoj se održava trka najkraća je u istoriji ovog takmičenja, nalazi se na putu Bajina Bašta – Kaluđerske Bare od Prisleda do takozvane Kapije, a ljubiteljima autosporta je poznata kao brzisnki ispit “Obrenova duga Tara”. Tako dužina staze sada iznosti 3310 metara, a voziće se tri vožnje za plasman u nedelju.

Program takmičenja počinje u subotu u 12. avgusta u ranim jutranjim časovima, kada su zakazani tehnički pregled vozila i verifikacija takmičara od 07.30 do 10.00 u Sportskoj hali. Neobavezni, plaćeni trening bi trebalo da počne u 11.00 dok bi prvi zvanični usledio u 13.00 sati. Nakon njega vozi se i drugi zvanični trening. U nedelju prva trka je zakazana takođe za 11.00 časova.

Važno obaveštenje za sve koji žele da prisustvuju ovom takmičenju je da se put za saobraćaj u subotu i nedelju zatvara od 08.00 sati.