Đorđe Daničić sezonu počinje na Zlatiboru

Brdske trke

Đorđe Daničić, automobilista iz Užica, prvi nastup ove sezone imaće na Brdskoj trci “Nagrada Zlatibora 2024”, gde će publici predstaviti svoj novi automobil Zastava Jugo 1,4 E1.

Daničić je svoju karijeru počeo upravo u Jugu, ali na reliju i to u grupi A 1300, da bi prošle sezone plan bio da vozi Sitroen Sakso SL. Međutim, ove zime svoj Sakso je zamenio upravo za ovaj Jugo, koji je u potpunosti spreman za brdske trke i prava je “trkačka sprava”. Konkurenicija u klasi je standardno jaka, a nešto pred početak sezone rekao nam je Užičanin.

“Ove godine za mene je sve novo. Dakle disciplina, automobil, uslovi i klasa. Krećemo polako da od starta, konkurenicija koliko vidim je jaka i iskusna u ovoj klasi. Cilj je naravno da napredujemo iz koraka u korak i da se trkamo, a ambicije su naravno šampionska titula u skorijoj budućnosti”, preneo je svoje planove Daničić.

Koliko se razlikuju brdske i reli staze, kao i sama priprema automobila ispričao nam je:

“Ovaj auto je 1400 E1 i daleko je brži od grupe A koju sam vozio. Dosta je agresiviniji i zahteva makismalnu koncentraciju koliko sam mogao da vidim nakon kraćeg testa. Sama trka zahteva da se da 100 posto od sebe, minimalna greška košta dobrog plasmana. Za razliku od ostalih staza Zlatibor sam već vozio, pa su tu očekivanja i nešto veća. Zahvalio bih se svima koji su mi pomogli i pružili podršku da se pojavim ovde“, zaključije Đorđe.