Ivan Subotić osvojio zlatnu kacigu u minuloj sezoni

Brdske trke

  Mladi automobilista iz Risna Ivan Subotić, minule sezone uspeo je da osvoji zlatnu kacigu za tri uzastopne titule u klasi 1150 N.

  Već neko vreme pratimo rezultate ovog perspektivnog mladića, a koji je konačno došao do prvog cilja u svojoj karijeri. Zlatna kaciga je svakako veliko priznanje, a tu je i priznanje opštine Kotor, a čestitke su pristigle sa svih strana. U razgovoru za naš portal podelio je utiske nakon sezone, a i svoje ambicije koje će nadamo se uspeti da ostvari u budućnosti.

  Subotić je maloletan ušao u svet automobilizima, kada većina vršanjaka odlučuje da se zabavlja u slobodno vreme, on je izabrao ovaj zahtevan sport pun odricanja.

  “Svakako sam presrećan za sve ostvarene i zapažene rezultate tokom moje kratke sportske karijere, a počeo sam da se bavim automobilizmom već sa šesnaest godina. Mogu biti slobodan i reći da sam dominirao u svojoj klasi u zadnje tri sezone (2021,2022,2023), iako sam imao veoma jaku konkurenciju. U kontinuitetu sam pravio dobre rezultate, koji su na kraju krunisani osvajanjem zlatne kacige sa samo devetnaest godina. Isto tako sam dobio priznaje u ovoj godini od opštine Kotor, za vrhunska dostignuća u 2023. godini, na šta sam posebno ponosan” preneo je svoje utiske mladi as.

  Kako je reč o tehničkom sportu, veliku, ali ne i presdnu ulogu nosi i sam takmičarski automobil, u koji je potrebno uložiti velika sredstva, pa čak kada je u pitanju slabija klasa, ako želite da napravite rezultat.

  “Moram da istaknem da od samoga početka takmičenja moj automobil “Yugo mali N” nikad nije bio neregularan, što je u ovoj klasi veoma često, tako da izlaze auti iz okvira homologacije, iako je sve vrijeme bio na provjeri tehničke komisije Saveza”, ponosan je on.

  Ono što nas sve najviše zanima je gde ćemo ovog mladića gledati u naredom periodu, a to ostaje zagonetka, jer još uvek nije odredio plan, ali svakako ambicije postoje.

  “U budućnosti ću se truditi da nastavim svoju uspješnu karijeru, a za to treba kontinuitet i što veći broj takmičenja. Jako mali broj vozača u tome uspjeva, zbog za sada najvećeg problema za sve nas, a koji se zove finansije odnoso budžet. Jer, sve ovo sam postigao isključivo zahvaljujući svojoj porodici, prvenstveno mami i tati, koji su me finansirali.

Osvajanjem zlatne kacige , koja mi daje vjetar u leđa, svakako bih volio da nastavim da se bavim ovim sportom, iako je opasan, ali ga ja volim. Za to je potrebno mnogo više od ljubavi i ako se slože sve kockice i putem sponzorstva ili podrške nekog uspješnog kluba, želio bih da se oprobam na većoj sceni od ove naše i postignem još veće rezultate poput mojih starijih kolega na evropskoj ili svijetskoj sceni. Hvala rallymagazinu koja piše članke o meni i radi na afirmaciji mog imena”, zaključio je Subotić.