Milovan Vesnić drugi u Sloveniji

Brdske trke

Osvajanjem drugog mesta srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić nastavio je fantastičnu seriju rezultata u Šampionatu Evrope na brdskim stazama.

Domaćin pretposlednje trke sezone bila je Slovenija, na stazi Ilirska Bistrica, gde je nastupilo više od 230 vozača sa starog kontinenta, a jedini koji je sa uspehom branio boje Srbije ponovo je bio brzi Užičanin.

“Još jedan naporan vikend iza mene i celu ekipu. Još nismo rešili sve probleme na automobilu, ali smo se muški borili sa konkurencijom. Bila je ovo jedina staza na kojoj sam i pre nastupao, pa sam se s pravom nadao dobrom plasmanu. Drugo mesto jeste veliki uspeh ali verujem da smo uz malo sreće mogli i bolje. Ali nećemo se žaliti, ovo je svakako rezultat vredan radovanja. Iz vožnje u vožnju spuštao sam vreme za po sekundu. Za razliku od prošle godine brži sam čak pet sekundi”, poručio je Vesnić iz Slovenije od koga je nakon dve vožnje brži bio samo dvostruki šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski. Na poslednji stepenik podijuma popeo se mladi slovenački as Anže Dovjak.

U kaledaru Šampionata Evrope na brdskim stazama za sezonu 2023. ostaje još samo takmičenje na legendarnom hrvatskom Buzetu koje se održava 17. septembra, a na kojem bi srpski automobilista trebao da potvrdi treće mesto u generalnom plasmanu.