Milovan Vesnić počinje turneju na Pirinejskom poluostrvu trkom u Španiji

Brdske trke

Nakon osvojenog drugog mesta na otvaranju sezone u Austriji, srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić započinje turneju Šampionata Evrope na brdskim stazama po Pirinejskom poluostrvu.

Ovog vikenda je na programu trka u Španiji u prestonicu svetskog kajakaštva, gde se na brdskim stazama očekuje više od 100.000 geldalaca. Najbolji evropski trkači že 52. put voziti uspon na legendarnom Subida al Fito.

“Biću umeren ako kažem da mi je ova staza jedna od onih koje mi nisu previše drage. Uska, neravna i krivudava, više priliči reli brzincu i nikako ne odgovara mom “Audiju RS3 LMS“. Ako na sve to dodamo nepredvidive vremenske uslove i moguću kišu, što daje dodatnu prednost vozilima sa pogonom na četiri točka, jasno vam je da smo ovde u podređenom položaju. Ispred mene i ekipe je težak vikend, ali se definitivno nećemo predati. Motiv mi daje što je moja grupa 3 i dalje najbrojnija, a pored konkurenata sa kojima sam se već takmičio u Austriji tu su i domaćini. Od njih moram da izdvojim desetostrukog šampiona Španije Havijera Vilja Garsiju, momka koji je rođen u Ariondasu, a u svojoj karijeri je bio test vozač Zaubera u Formuli 1, ali i zabeležio jedan podijum u šampionatu sveta turing automobila. Ovde će voziti ”ford fijestu“ pripremljenu za reli i definitvno važi za prvog favorita.” – poručuje Vesnić iz Španije.

Ekipa je već na licu mesta, uveliko priprema automobil za specifične uslove ove 5.350 metara duge staze. Program obuhvata tri trening vožnje u subotu kao i tri takmičarske u nedelju. Zbir dve najbolje odrediće plasman vozača na 52. brdskoj trci Subida al Fito.