Pedeset automobilista na četvrtoj trci Prvenstva Crne Gore u Šavniku

Brdske trke

Najbolji sportski vozači Crne Gore nakon takmičenja u Podima, Kotoru i Pljevljima biće ovog vikenda učesnici četvrte pretposljednje brdske auto trke šampionata Auto i karting saveza Crne Gore. Organizatori iz nikšićkog AMSK “Stojković” očekuju dolazak 50 automobilista.

Na stazi od Šavnika prema Nikšiću dugačkoj 3 i po kilometra crnogorski automobilisti i takmičari iz regiona nadmetaće se drugi put. Na prvoj trci prije godinu dana najbrži učesnik bio je Nikola Asanović, šampion CEZ-a sa vremenom 2:40,980 u prvoj vožnji.

“Velika tragedija zadesila je nedavno porodicu Asanović, naš automobilizam i ukupno crnogorski sport, a koliko je pokojni Nikola bio omiljen u automobilističkim krugovima potvrdio je njegov pretužni ispraćaj nakon teškog saobraćajnog udesa kojem su prisustvovali sportski vozači i legende automobilizma iz Mađarske, Češke i svih država bivše velike Jugoslavije. Nikolu i njegove blistave vožnje nikada nećemo zaboraviti. Svi učesnici voziće trku u Šavniku sa crnim florom na retrovizoru i Nikolinom slikom na automobilu”, kazao je za rtcg.me Časlav – Čajo Nikčević, direktor trke.

Prema dosadašnjim prijavama trka u Šavniku, okupiće 50 sportskih vozača iz Crne Gore i regiona koji će u subotu voziti zvanične treninge a u neđelju imati dvije bodovne vožnje.

“Priveli smo kraju opsežne pripreme, staza je potpuno spremna i smatram da ćemo kao i prošle godine biti uspješni organizatori. Kao i uvijek bezbjednost vozača i gledalaca za domaćine takmičenja je prioritet svih prioriteta. U najavi je lijepo vrijeme bez padavina, pa očekujemo i dosta ljubitelja ovog atraktivnog sporta”, ističe Časlav Nikčević.

Pokrovitelj trke je Opština Šavnik. Danas se obavlja tehnički pregled vozila i verifikacija učesnika. U subotu se staza zatvara za saobraćaj u 10.30, prvi trening je u 11 a drugi pola sata nakon prvog.

U nedjelju staza se zatvara za saobraćaj u 10 sati. U 10 i 15 je svečano otvaranje, a u 11 start prve vožnje. Druga će početi 30 minuta poslije završetka prve vožnje.

rtcg.me