Sopot centar automobilizma, za vikend 17. i 18. septembra brdska trka i autoslalom na Kosmaju

Autoslalom Brdske trke

  Sopot već par godina unazad u ovo doba godina postaje centar dešavanja svih ljubitelja auto-trka, kada se u jednom vikendu na Kosmaju nadomak Beograda održava brdska trka i autoslalom, odnosno predhodne dve godine super drajver kup. Tada se okupi svaki put više od stotinu učesnika, a nema sumnje da će tako biti i ove godine. Pred organizatorom AK “Rally” iz Beograda je veliku zadatak, a pokrovitelj je opština Sopot.

  Staza, na kojoj će se održati autoslalom i brdska trka koji se boduju za Nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvnestvo Srbije, nosi naziv “Manastir Tresije” po manastiru koji se nalazi odmah na startu, a dužine je 2005 metara. Za obe discipline voze se po tri vožnje.

  Program takmičenja počinje u petak verifikacijom takmičara i tehničkim pregledom automobila. U subotu prvo kreće zvanični trening za brdsku trku od 09.30, drugi trening sledi 15 minuta nakon završetka prvog. U 13.00 sati startuje trening za autoslalom, a u 14.30 bi trebalo da krene prva trka. 15 minuta po završetku prve kreće druga, odnosno treća trka. Svečano proglašenje bi trebalo biti oko 19.00. U nedelju  je “warm up” za brdo u 10.30, dok je start prve trke u 13.00 sati. Druga i treća vožnja kreću 15 minuta nakon završetka prve. Svečano proglašenje je u 17.00 časova, na vašarištu Tresije.