U Beogradu održano svečano proglašenje SAKSS-a za sezonu 2022

Autoslalom Brdske trke Kružne trke Reli

U petak 24. februara u Beogradu, u sali opštine Rakovica, održano je svečano proglašenje najboljih automobilista i kartingaša Srbije. Sportski auto i karting savez Srbije dodelio je priznanja pojedincima i klubovima, a nagrade su uručili predsednik saveza Dejan Čolović, sekretar Petar Matović i počasni predsednik Miodrag Mika Đelmaš.

Prisutnim i medijima se obratio predsednik Čolović, kratko sumirao sezonu i rekao nešto o planovima za buduću. Zatim su priznanja uručena redom prvo disciplini karting koja okuplja i najmlađe takmičare, zatim redom krug, reli, brdo, autokros i autoslalom. Takmičari i klubovi iz autokrosa od ove sezona imaju svoj matični savez i neće biti deo SAKSS-a. Rezultate po klasama i generalnom plasmanu možete pronaći na zvaničnom sajtu saveza.

Pored domaćih takmičara ne ceremoniji su bili i gosti iz Bugarske, koji su minule sezone nastupali u Otvorenom i Nacionalnom šampionatu Srbije.

Od dobitnika ćemo izdvojiti one koji su dobili zlatne kacige, a to su Marko Marić, Mario Zahirović, Mirko Deretić, Dejan Pejić i ASK “GAGA”.