Uroš Brkić najbrži na treninzima za brdsku trku Malačka 2024.

Brdske trke

Danas su se na stazi dugoj 4100 metara kraj Splita održale kvalifikacije za 27. Nagradu Radošić-Malačka sv. Dujam 2024., jedan od najiščekivanijih automobilističkih događaja u regiji. Ukupno 79 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije stali su na startnu liniju kako bi se borili za prestiž i bodove.

Jedan od najupečatljivijih nastupa dana pripada Urošu Brkiću, jedinom predstavniku Srbije u ovogodišnjem takmičenju. Brkić je sa svojim prototipom NORMA M20F dominirao od samog početka, zauzevši prvo mesto kako u generalnom plasmanu, tako i u svojoj klasi CN E2/SC. Njegov rezultat od 2:21.51 u prvom zvaničnom treningu bio je najbolje vreme dana.

“Imao sam skoro savršen dan”, izjavio je Brkić nakon kvalifikacija. “Od prvog nezvaničnog treninga bio sam u visokom ritmu i uspeo da zadržim vodeću poziciju. Sutra se nadam još boljem rezultatu i novim bodovima koji će mi pomoći da se približim vrhu Centralno-evropskog prvenstva, gde trenutno zauzimam drugo mesto.”

Brkić je takođe podelio svoje iskustvo iz poslednje vožnje dana, naglašavajući izazove s kojima se suočio usled prekida kvalifikacija zbog tehničkih problema takmičara koji je strtovao ispred njega. Na krivini devet sam zaustavljen od strane sudija i prekinute su kvalifikacije dok organizatori nisu rasčistili stazu. Tu sam ostao nešto vise od tri minuta i onda su odlucili da me puste da izadjem do cilja bez restrata jer su u pitanju treninzi, a ne trke. Iako sam želeo u toj poslednjoj vožnji dana da postavim još bolje vreme i ispitam sve nedoumice kako ih ne bi imao za sutrašnje trke usledio je prekid tako da vreme iz te vožnje nije bilo merodavno. Ipak, njegov dosadašnji uspeh u kvalifikacijama prikazuje ga kao favorita u sutrašnjim trkama.

Takođe bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji me podržavaju. Pre svega porodici, neizostavnom pratećem timu, Generalnom sponzoru kompaniji Marinković-Hofmann i naravno i AK Galax iz Beograda za koji se takmičim, kao i ostalim sponzorima i ljubiteljima auto sporta.

Sutra će se na istoj stazi održati trke, pružajući priliku svim vozačima da pokažu svoje veštine i borbu za vrhunsku poziciju. Sa tolikim brojem takmicara, očekuje se da će 27. Nagrada Radošić-Malačka sv. Dujam 2024. biti spektakularan događaj za ljubitelje auto-sporta širom regiona.