Zimska brdska trka „Memorijal Nikola Asanović Pljevlja 2023“ vozi se 12. februara

Brdske trke

Sredinom februara, tačnije u subotu i nedelju 11. i 12., na stazi Dajevića Han – Rudnica, održaće se revijalno-turistička zimska brdska auto trka „Memorijal Nikola Asanović Pljevlja 2023“.

Organizator trke je Auto moto sportski klub „AP SPORT Pljevlja“, a generalni sponzor trke biće Rudnik uglja Pljevlja, dok je pokrovitelj Opština Pljevlja uz ostale brojne sponzore.

Ovo će biti druga zimska trka zaredom, a prva memorijalna trka koja nosi ime tragično nastradalog šampiona Nikole Asanovića, koji je za kratko vrijeme klub iz Pljevalja, zajedno sa ostalim članovima, doveo u sam vrh crnogorskog i regionalog automobilizma. Upornost i entuzijazam predsednika kluba Mirhada Mikija Plakala ne jenjava i sigurno je da će i ovoga puta ljubitelji automobilizma uživati u zimskom spektaklu. Osim organizacije letnje i zimske trke, predsednik neumorno radi na afirmaciji autosporta u pljevaljskom kraju, Crnoj Gori i regionu, obzirom da su takmičari kluba gosti na mnogim takmičenjim u regionu i sa ponosom predstavljaju grad sa severa.

Dužina staze ovoga puta iznosi tačno 4000 metara i nekih 350 metara je kraća u odnosu na letnje izadnje, ali znatno duža nego prošle godine kada se takođe vozila kao zimska. Podsećamo da su se nakon decenije zimske trke vratile u grad na Ćehotini.

Program trke počinje u subotu 11. februara kada je od 09.00 do 11.30 sati zakazan tehički pregledi i verifikacija učesnika, dok je start prvog zvaničnog treninga u 12.00. Odmah nakon prvog sledi i drugi trening. U nedelju je isti raspored, start prve vožnje je u podne, dok je druge odmah nakon završetka prve. Obe voznje se sabiraju za plasman na trci.