Borković se vraća u TCR Evropa, cilj finale TCR Svetske serije

Kružne trke

Srpski automobilista Dušan Borković za svoju jubilarnu 30. trkačku sezonu odabrao je TCR Evropa, gde će voziti “hjundai elantru” ekipe Target kompetišen pod brojem 62.

Glavni cilj našeg trkača je što bolji plasman na TCR rang list, kako bi vozio veliko finale TCR Svetske serije u Makau 19. novembra.

Sezona počinje već sledećeg vikenda na autodromu Algarve u Portugalu, a Borković je pred polazak na put upriličio druženje sa novinarima kao i svake sezone.

„Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti u novom konceptu TCR svetskog takmičenja. Princip bodovanja je mnogo jednostavniji nego što se čini. Često kada objašnjavam prijateljima, poredim sa mehanizmom bodovanja ATP rang liste u tenisu i tada bude mnogo jasnije. Moj tim i ja uvek težimo da idemo u korak sa svetskom scenom automobilizma kako bismo na najbolji način predstavili sve naše partnere i našu Srbiju. Veliki izazov je pred nama, ali smo spremni da damo svaki atom snage za ulazak u finale“, rekao je Borković.

Našeg asa očekuje sedam trkačkih vikenda, odnosno 14 trka, a za plasman u 60 najboljih na svetu takmiči se više od hiljadu trkača. Rang lista će biti osvežavana svake srede u ponoć na sajtu tcr-worldranking.com.

Kalendar TCR Evropa izgleda ovako:
28/29/30. april – Algavre, Porugal
12/13/14. maj – Po, Francuska
26/27/28. maj – Spa-Frankoršamp, Belgija
16/17/18. jun – Hungaroring, Mađarska
21/22/23. jul – Pol Rikar, Francuska
22/23/24. septembar – Monca, Italija
20/21/22. oktobar – Katalunja, Španija

serbiaring.com