Dulović nakon Ušće spreman da dobar rezultat ponovi i na NAVAK-u

Kružne trke

Kristijan Dulović, takmičar u I klasi 1150 N, na Ušću je na obe trke zauzeo mesto na podijumu, a sve to uz tehnički problem.

Ova sezona za Dulovića je više nego dobra, na samom početku iste odlučio je da ove sezone vozi isključivo kružne trke, a da to iskotisti da maksimalno dobro pripremi i sebe i automobil, a rezultat samim tim nije ni izostao.

Predposlednja trka Šampionata Srbije vožena je u Beogradu na populranoj stazi Ušće, sredinom 18. i 19. septembra. Da uspeh bude još veći, nakon prigovora konkurenta, otovren je i njegov automobil, koji je naravno “čist”.

“U subotu na kvalifikacijama sam zauzeo četvrto mesto i sa njega krenuo u trku i držao se na toj poziciji prvih sedam krugova kada je došlo do prekida zbog incidenta. Nakon toga nastavljam na trećem mestu i tako narednih pet krugova, kada u duelu sa Mladenovićem izlećem u četvrtoj krivini i gubim dve pozicije. Ubrzo sam uspeo da se vratim na četvrto mesto i tako je bilo do poslednjeg kruga. Tada sam uvideo šansu i u trećoj krivini uspeo da preteknem i dođem na treće, a u “S” napadam drugog i uspevam da ga obiđem i tako završim drugi.

U nedelju je bilo dosta manje napeto, kvalifikovao sam se na treće mesto i tako vozio celu trku i završio”, priča u dahu Dulović.

Tek nakon otvaranja motora on je uvideo da ga je manja greška na kvalifikacijama koštala krivljenja ventila na motoru.

“Za NAVAK sam potpuno spremio automobil. Stazu sam već jednom vozio i tehnički je jako zahtevna, ali i bezbedna, tako da se vozi rasterećenije. Očekujem naravno dobar rezultat i na poslednjoj trci sezone, a nadam se i da vreme neće biti tako loše kakve su prognoze”; nagalašava on.

Trka na stazi NAVAK na programu je 09. i 10. oktobra i to je ujedno i poslednja trka na kružnim stazama Šampionata Srbije za ovu sezonu.

                                                                             RallyMagazinTeam