Sigurna pobeda Ćorovića na “Memorijalu Nikola Asanović Pljevlja 2023”

Montenegro Winter Cup

U Pljevljima je zvanično počela sezona zimskih trka u Crnoj Gori. Juče su na rasporedu bili treninzi, a danas je na rasporedu bila zvanična trka. Vremenski uslovi su bili dosta drugačiji danas, ali je na svu sreću prošlo bez padavina uz osetno niže temperature. Ulogu favorita nakon jučerašnjih treninga je poneo Aldin Ćorović u Audiju RS3, ali je nakon prve vožnje ruke na pobedničkom trofeju držao Balša Đuričković u VW Golfu. U drugoj vožnji, Ćorović je izvukao “asa iz rukava” i napravio nevreme, te iako je i Đuričković značajno poboljšao svoj rezultat u drugoj vožnji, Ćorović je taj koji je uspeo slaviti u Pljevljima u generalnom plasmanu. Treće mesto je pripalo odličnom Alenu Piraniću koji je vodio veliku borbu s Aleksandrom Krstevskim u klasi 2000 A, a Piranić je odneo pobedu za 9 desetinki.

Klasa ATV
Pobedu u klasi ATV vozila, odneo je domaći takmičar Daris Plakalo. On je odneo pobedu ispred najmlađeg i izvesno najsimpatičnijeg takmičara Balše Mijanovića. Mijanović je zazueo drugo mesto u klasi, ali je pored pehara za drugo mesto osvojio i srca svih gledalaca.

Klasa 999 A
U ovoj klasi smo trebali gledati zanimljiv dvoboj Filipa Jelića i Darka Kokotovića, ali je na kraju Kokotović slavio laganu pobedu pošto Jelić nije došao na cilj druge vožnje

Klasa 1200 A
Dalibor Jakić je odneo pobedu u klasi 1200 A. Kjučnu prednost je ostvario već u prvoj vožnji, dok je u drugoj bio prilično izednačen s drugoplasiranim Lukom Šućurom. Na kraju, vozač AMSK Podi se morao zadovoljiti drugim mestom, sa 6,2 sekundi zaostatka za prvoplasiranim Jakićem. Treće mesto je pripalo takmičaru kluba domaćina. Vedadu Đeljkoviću.

Klasa 1400 A
Nebojša Grujić nije imao preterano težak put do pobede. Na drugom mestu se našao Miloš Bulatović, njegov klupski kolega koji se morao znatno više potruditi za svoj uspeh, jer je pobedu u borbi za drugo mesto ispred Milutina Krivokapića izborio za nešto više od tri desetinke.

Klasa 1600 A
Milivoje Bulatović je takođe uživao u jednoj sigurnoj pobedi ispred Miloša Bojanovića koji je bio van dometa Marku Bulatoviću. Pobednik klase je slavio as 6,2 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Bojanovića, dok je trećeplasirani Marko Bulatović kasnio za pobednikom 34,7 sekundi.

Klasa 2000 A
Najveća borba za prvo mesto je viđena upravo u ovoj klasi. Nakon prve vožnje, Aleksandar Krstevski je bio na putu da ponovi rezultat s treninga kada je bio siguran na prvom mestu. Imao je nešto manje od deset sekundi prednosti ispred Alena Piranića. Ipak, mladi Piranić je pronašao način da u svom VW Golfu odveze drugo najbrže vreme dana od svih vozača i zasluženo preotme prvo mesto Krstevskom, koji je na kraju završio drugi. Treća pozicija je pripala Darku Rakoćeviću.

Klasa +2000 A
Pobeda u generalnom plasmanu i klasi je pripala Aldinu Ćoroviću. Vozač AP Sport je i tokom jučerašnjeg dana bio najbrži od svih vozača pa ovaj rezultat i nije nikakvo iznenađenje. Drugo mesto je pripalo Spasoju Nikoliću iz AMSK Podi, dok je treći bio Admir Fejzić, još jedan predstavnik AP Sport Pljevlja.

Klasa +1700 B
Balša Đuričković je ponovo opasan kao u vremenu kada je vozio Opel Korsu s kojom je i osvojio šampionsku titulu Montenegro Vinter Kupa. Ako je prošle godine njegov Golf “bolovao” od brojnih “dečijih bolesti”, sada je to već automobil koji Đuričkoviću daje šansu da se bori za najviše plasmane. Sigurna pobeda u klasi i drugo mesto u generalnom plasmanu su odličan učinak za vozača Mugoša Rejsing tima. Drugi u klasi je bio Stefan Joksimović.

Klasa +2500 C
Za kraj, u klasi +2500 C, ostali su momci u dva terenca. Iako je Veljko Stanišić jučer bio prvi, danas je Ognjen Međedović u Audiju Q7 došao do prvog mesta. Stanišić je vodio nakon prve vožnje s manje od dve desetinke prednosti, a ključna je bila druga vožnja u kojoj je napravio veliku razliku i slavio pobedu.