Zimska brdska trka “Kameno – Borići 2024” zatvara sezonu 3. marta

Montenegro Winter Cup

Poslednja zimska trka u Crnoj Gori ove sezone voziće se 02. i 03. marta u Herceg Novom na stazi Kameno – Borići nakon skoro 30 godina pauze, a u organizaciji AMSK “Herceg Novi”.

Trka nosi nazov Zimska brdska auto-trka “Kameno – Borići 2024” – Kup Mimoze, kojima se i završava praznik Mimoze. Pre tri decenije, na ovaj trci nastpali su najbolji automobilisti SRJ Jugoslavije, a prema tvrdnjama očevidaca bio je to i najposećeniji sportski događaj te godine u Herceg Novom. Među učesnicima tada ćemo izdvojiti imena: Vesko Prlainović, Željko Kosać, Željko Bato Banićević, Milovan Vesnić, Milun Vesnić, Čedomir Brkić, Željko Šestović, Rade Đurović, Damir Osmanaći itd.

Staza Kameno Borići ovoga puta dužine je 2100 metara, sa minimalnom širinom staze od 4 metra i dve šikane. Prema programu trke subota 02. mart je rezervisana za tehnički prijem i verifikaciju učesnika od 08.30 do 10.30 časova. Start prvog zvaničnog treninga je u 12.00 sati, a start drugog u 13.00. U nedelju 03. marta start prve vožnje trke u je u podne, dok je druge sat vremena kasnije. Obe vožnje se sabiraju za plasaman. Staza se za saobraćaj zatvara u 11.00.

Prema najava pored domaćih takmičara očekuju se gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije što će takmičenju dati i dodatni međunarodni karakter.