6. Rally Mionica 2022 – Lista prijava

Reli

Svi ljubitelji kraljevske discipline u Srbiji ove nedelje završavaju svoje odbrojavanje i kreću ka Mionici jer upravo u Mionici kreće nova sezona Nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije u reliju. Za prvi reli sezone, prijavilo se 28 posada, od toga 22 iz Srbije, pet iz Bugarske i jedna iz Makedonije. Najatraktivniji automobil na listi nam dolazi iz Bugarske. Anton Titov i Dinko Georgiev će za volanom Škode Fabije R5 biti glavni favoriti za pobedu u Mionici.

Druga posada na listi je pobednička iz prošle godine. Lazar Milovanović i Dejan Golić u Mionici započinju odbranu titule, a i ove godine važi za izrazitog favorita. Među gostima, ističu se i Nikola Mišev i Angel Baškehajov u Pežou 208 Reli4, kao i Ekaterina Stratijeva i Georgi Avramov u Opel Korsi Reli4.

Najbrojnija klasa Nacionalnog šampionata će biti klasa 1 u kojoj je prijavljeno devet posada. U klasi 2 je prijavljeno pet posada, a ulogu favorita svakako nose prošlogodišnji šampioni Dejan Pejić i Dušan Đoković, ali će biti veoma zanimljivo gledati njihovu borbu sa Željkom Milutinovićem, kao i Aleksandrom Todorovićem koji je prošle godine završio na trećem mestu generalnog plasmana i drugom u klasi 2. U klasi 3, prijavljene su samo dve posade. Goran Rabasović ove godine vozi novi automobil, a nakon nekoliko godina s Milanom Janjićem na desnom sedištu, od ove godine u sezonu kreće s novim suvozačem, Slavišom Novakovićem. Rabasović i Novaković će u sklopu klase 3 ukrstiti koplje s posadom Dragan Spasojević / Milan Gavrić u Sitroenu C2. Klasa RC4 broji pet posada. Pored već pomenutog Lazara Milovanovića, tu je standardni “starter” ove klase Nikola Jović sa Sanjom Novaković na desnom sedištu, a ostatak klase su sve “debitanti”, barem kada je ova klasa u pitanju. Matija Stojanac prvi put vozi na reliju Sitroen C2 R2 Maks, a na dve vožene brdske trke, Valjevac je pokazao da se veoma dobro adaptirao na novi automobil. Pored Stojanca, tu su još Tomo Nikitović (Honda Sivik Tajp R) i Borko Simović (Reno Klio RS).

Start 6. Relija Mionica 2022 je zakazan za subotu 9. jula, a prvi brzinac startuje u nedelju, 10. jula u 09:12, dok je start poslednjeg zakazan za 17:30.

Lista prijavljenih posada za 6. Reli Mionica 2022.

Pravilnik 6. Relija Mionica 2022