Belogradčik rally 2024 vraća reli na zapad Bugarske

Reli

  Belogradčik reli 2024 oragnizovaća ASK “Žiko – Motorsport” iz Vidina, krajem jula.

  Nedavno je objavljen kalendar Šampionata Bugarske za 2024. godinu, a u njemu se našlo i jedno potpuno novo takmičenje, koje će ugostiti posade na zapadu zemlje nakon duže pauze. Nekada se na istim terenima vozio i prestižni “Vida reli”, koji je bio i deo evropskog šampionata.

  Da se te staze ponovo ožive na ideju je došao Ivan Ivanov, predsednik kluba, kao i rado viđen gost na trkama u Srbiji. On je poručio da će rado da ugosti i posade iz Srbije. Par godina su one bile rado viđeni gosti na Sprint reliju u Vidinu, ali ovo takmičenje ide korak dalje i biće reli punog itinerera.

   “Želim da se zahvalim gradonačelniku Belogradčika, koji me je dočekao širom otvorenih vrata i sa radošću i modernim razmišljanjem prihvatio moj predlog da se organizuje Reli Belogradčik. Ovaj reli vratiće na scenu legendarne brzinske ispite iz prošlosti, koji su bili deo našeg prestižnog i međunarodnog Vida relija. Itinerer je relativno kratak, ukupno oko 100 kilometara etapa, dok će biti još sedam brzinskih ispita ukupne dužine oko 75 km. Više detalja očekujte uskoro, kada sajt bude spreman. Želim ovim putem da se zahvalim na podršci gradonačelniku, jer ćete obradovati tolike navijače i pomoći razvoju našeg omiljenog sporta”, izjavio je Ivanov.

  Takmičenje će se održati 27. i 28. jula, na oko 50 km udaljenosti od Vidina. Od ove sezone više neće biti posebnog sprint šampionata u Bugarskoj, već isključivo klasični reli.

  “Želim da se zahvalim i svima na podršci do sada i ovim putem da pozovem sve posade iz Srbije da dođu i budu naši gosti, a svima njima će biti obezbeđene startnine”, poručio je Ivanov.