Jašić i Stanić spremni za 11. Rally Železniki

Reli

Posada Andrej Jašić i Mirko Stanić ovoga vikenda nastavljaju učešće u Alpe Adria kupu na 11. izadnju relija Železniki u Sloveniji, koji se vozi u 29. i 30. juna.

Nakon dva uvodna relija sezone u Karlovcu i Vipavskoj dolini, biće ovo treći reli ove sezone za momke iz Srbije. Njihov DS3 R1 imao je i poslednju proveru minulog vikenda na brdskoj trci na Zlatiboru, gde je Jašić odlučio da se pojavi i ispoštuje i domaću publiku.

Takmičenje je podeljeno na dva dana, u subotu se voze četiri uvodna brzinska ispita, a u nedelju ih očekuje ukupno šest. Ukupna dužina relija je 283,17 km, a brzinskih ispita ukupno 94,35.

“Posle odvožena dobra dva relija u okviru Alpe Adria kupa držimo drugo mesto u klasi C5 . Sada nastavljamo malo jačim tempom na reliju u Sloveniji ovoga vikenda i očekujemo dobru borbu u klasi rally 5. Auto je spreman i nadamo se da neće biti kvarova i da se dobro trkamo u jakoj konkurenciji. Spremni smo da damo sve od sebe i očekujemo da osvojimo jedno od prva tri mesta.

Naravno, hteo bih da se zahvalim svim sponzorima na pomoći ove sezone, a to su: Hidromax, Trgovina Lazić, Keops kafe, Auto-sevis Focus, Night Club Tara, MIF Petrol, Izgradnja-BB AS i Pekara Romansa. Naravno i mom klubu “NV racing” i Nenadu Vićentiću na velikoj pomoći ove sezone. Posebna zahvalnost ide mojoj porodici i prijateljima, koji me podržavaju od samog početka”, rekao je Jašić.