Magični makadamski spektakl, 13. RSSD 2023.

Reli

Tradicionalno, krajem studenog, u Svetoj Nedelji i Savršćaku kraj Samobora održat će se 13. Rally Show Santa Domenica, magični makadamski spektakl. Brojni rally obožavatelji već odavno imaju zapisane RSSD datume u svojim kalendarima. Za one koji još nemaju, narančastom bojom zaokružite 25. i 26. studeni 2023.

Nisu samo datumi tradicionalni. Organizatori i za ovu godinu najavljuju vrhunsku zabavu za sve, vikend užitka za posade i gledatelje.

U samo petnaestak dana od otvaranja prijava za ovogodišnje izdanje, popunjeno je više od pola dostupnih mjesta za nastup, a organizatori pomalo otkrivaju što sve pripremaju. Rally Show Santa Domenica ponovno je postala glavna tema među rally posadama i fanovima diljem Europe.

Velika novost, po prvi put na RSSD nastupit će Can-Am i Garilla Rally-Raid automobili koji pripadaju klasi RSSD6. Can-am vozilo je moćno terensko vozilo sa snažnim motorom i visokim ovjesom, namijenjeno za off-road avanture. Nudi izvanrednu stabilnost i okretnost, čineći ga idealnim izborom za ljubitelje ekstremne vožnje u divljini. Nosi #1 s razlogom. Od 2017. godine Can-Am Maverick osvaja uzastopne pobjede u klasi zahvaljujući svojoj izdržljivosti.

Nakon postavljenog rekorda na prestižnom Goodwood Festivalu of Speed za najbrže serijsko električno vozilo s atraktivnom Rimac Neverom, Miroslav Zrnčević Mrgud ponovno će se okušati na RSSDu. Nastupit će s malo starijim automobilom, ali vrlo atraktivnim Mitsubishi Lancerom EVO IX.

Antal Kovács i Gergő Istovics mađarski duo, ove će godine proslaviti 10. jubilarni nastup na RSSDu. Ova zanimljiva posada nastupa na hrvatskim rallyjima posljednjih 10 godina, a na izazovnom makadamu na Savršćaku prvi put su nastupili 2013. kada su se natjecali s Mitsubishijem EVO VI, a već iduće godine Mitsubishija je zamijenila Ford Fiesta R5. Nakon osvojenog trećeg i drugog mjesta ukupnog poretka, da li će ih Hyundai I20 N Rally2 dovesti do osvajanja najviše stepenice pobjedničkog postolja?

Splitski Mad Max – poznati drifter Adrian Petričević Adri odlučio je sudjelovati na ovogodišnjem RSSD-u. Makadam u zamjenu za asfalt. To će uistinu biti zanimljivo iskustvo za njega i njegove obožavatelje. Rally zahtijeva različite vještine i tehniku vožnje u usporedbi s drift utrkama, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći na takvom terenu.

Lista prijava, iz dana u dan, popunjava se atraktivnim vozačima i automobilima uz koje će te moći uživati za RSSD vikend. Uz ovakav WOW faktor i raznolikost automobila/posada na startu, RSSD će izgledati bolje i zanimljivije nego ikada.

Nisu samo vozači željni makadamskog iskustva. Organizatori nam otkrivaju i veliku zainteresiranost novinara i fotografa, koji osobno žele doživjeti magični show RSSD i kasnije prenijeti svoj doživljaj u priči, fotografijama i videima s lica mjesta.

13 RSSD službeno počinje u subotu, 25. studenoga na šodericama Savršćaka uz službeni trening – Shakedown od 13:00 do 16:30. U 19:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija temeljeno na vremenima ostvarenim na treningu, a u 19:30 ceremonijalno otvorenje natjecanja.

U nedjelju 26. studenog već u ranim jutarnjim satima kreće vrhunska oktanska akcija na startu BI Savršćak Arena gdje će se suočiti najbolji od najboljih u izazovnim RSSD uvjetima. (Brzinski ispiti – Savršćak Arena 1 (8:00), 2 (10:00), 3 (12:30) i 4 (14:00). Podjela nagrada bit će u 17:00  (Ugostiteljski objekt – servisno parkiralište šoderice Savršćak).

Zapratite RSSD na društvenim mrežama i otkrivajte iznenađenja koja vas očekuju i uživajte u najboljim trenucima najposebnije makadamske utrke.

Vidimo se na 13 RSSD!