Nemanja Petrović zadovoljan debitantskim nastupom na 3. Valjevskom reliju 2022

Reli

Nemanja Petrović i Marko Pešić, posada ASK „Racing team Avako“ iz Valjeva, nastupila je po prvi put na Valjevskom relijiu 2022 i stigla do drugog mesta u Klasi NAC1.
Valjevski reli pokazao se izuzetno zahtevan, pogotovo za takmičare u „malom N-u“, a momci sa Kolubare su uspešno stigli do cilja, a kako i sami kažu nedovoljno pripremljeni.
„Početkom sezone nabavio sam jedan takmičarski automobil i krenuo u pripremu istog, ali privatne obaveze nisu dozvolile da odradim sve što sam planirao na autu, a ni da se dovoljno pripremimo za sam reli. Ipak, imeprativ je bio da se pojavimo na startu i završimo svoje prvo takmičenje što smo i ostvarili i ne mogu da kažem da nismo zadovoljni. Čak i na ovako kratkom reliju smo doživeli i preživeli dosta varijanti i situacija. Moram da izdvojim da smo na četvrtom brzincu čak i stali da pomognemo kolegama koji su izleteli sa staze“, priča svoje utiske Petrović.

Ovog vikenda na Divčibaram se vozi i brdska trka, a Petrović je planirao i tu da se oproba, obzirom da se ovuda nekada vozio i reli, a to mu je primarna disciplina.
„Na Divčibarama me očekuje i brdska trka. Znam da je konkurenija na brdu jaka, momci su zaista spremi i voze se u sekundu u klasi 1. Meni je cilj naravno pre svega da završim i steknem što više kilometara i iskustva. Nakon toga sezona je za nas zavšena, a u planu imam da vozim celu sledeću sezonu na reliju. Do tada ima još dosta, videćemo“, rekao je Petrović.