Matija Stojanac po treći put na MBAT “Podi Meridian 2023”

Uncategorized

  Matija Stojanac, automobilista iz Valjeva, ovoga vikenda uzeće učešće na Međunarodnoj brdskoj auto trci “Podi Meridian 2023”, koja se vozi u Herceg Novom. U veoma jakoj konkurenciji, koja se boduje za Kup Heceg Novi, Stojanac ovoga puta nastupa u kategoriji do 1400 ccm, u svom proverenom VW Polu 1,4 Gr.A

  Za razliku od prošle godine, kada je vozio Sitroen C2 R2, ovoga puta izbor je pao na proverenu reli spravu.

  “Drago mi je sto već treću godinu za redom vozim kod naših prijatelja iz AMSK “Podi”, a koji nas uvek lepo ugoste. Ove godine se vraćam na starog, dobrog Pola, obzirom da sam prošle godine učestvovao sa C2 R2. Nadam se da će takmičenje proteći u najboljem redu i da će trka biti zanimljiva brojnoj publici. Staza je kao i uvek zahtevna, ove godine čak i nešto duža nego ranije i daću sve od sebe da napravim što bolji rezultat. Naravno, zahvalnost ide svima koji su omogućili da se pojavim na ovom takmičenju”, rekao je Stojanac nesporedno pred početak tehničkog prijema.

  Podsećamo, sutra su na programu zvanični treninizi od 10.30, dok je start prve od dve vožnje trke u nedelju 01. oktobra zakazna za 11.30 časova.