Milovanović na listi prijava za WRC Croatia Rally 2022

WRC

Na listi prijava za WRC Kroacija reli 2022 ukupno je 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, a među njima je i posada iz Srbije u sastavu Lazar Milovanović / Goran Rabasović, a voze kao što smo najavili Ford Fijestu Reli4. 

I ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže mladi Finac Kale Rovanpera. Prošlogodišnji Kroacija reli ne pamti po dobrome, izleteo je sa staze već na prvom brzinskom ispitu. Ove će godine tražiti bodove koji bi ga zadržali na vrhu. Veliku konkurenciju imaće u Belgijancu Tijeriju Nevilu i timskom kolegi Elvinu Evansu. Nevil je bio vodeći u Hrvatskoj nakon prvog dana takmičenja, ali u subotu je ispustio vođstvo zbog pogrešnog izbora guma. Evans je s druge strane pobedu prepustio Sebastijanu Ožijeu na poslednjoj krivini “Wolf Power Stage-a” u Kumrovcu. Navijači su upravo tu završnicu Kroacija relija proglasili prekretnicom sezone 2021 u WRC-ovoj anketi. Vratiće se i potpisnik najatraktivnijeg skoka prošlogodišnjeg takmičenja, Francuz Adrijan Furmo, koji je zapalio publiku na brzinskom ispitu Kostanjevac – Petruš Vrh dugačkim letom. 
 
Hrvatske boje braniće osam posada predvođenih legendarnim Nikom Pulićem kome će start na WRC reliju biti kruna karijere, ali ujedno i oproštaj od aktivnog bavljenja automobilizmom. Nastup je prijavio i aktuelni prvak Hrvatske Viliam Prodan, na brzince Kroacija relija vratiće se otac i sin Krešimir i Martin Ravenščak, Ivica Siladić i Željko Magličić, dok bi premijeru trebali imati Jan Pokos i Vjekoslav Čičko. Većina je hrvatskih posada prijavila automobile klase Reli4, dok će Siladić i Pulić nastupiti u jačim klasama. 

“Pripreme za najpopularnije automobilističko natjecanje u svijetu uz F1 i vjerojatno najveće sportsko događanje u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina u punom su jeku. Uzbuđenje sa svakim danom sve više raste, posljednji detalji se dorađuju. S velikim nestrpljenjem spremamo se dočekati ponajbolje reli vozače današnjice, a po prvi puta u Hrvatskoj imat ćemo posade iz Brazila, Kenije, Meksika, pa čak i Sjedinjenih Američkih Država. Uskoro slijede testiranja timova, kako bi se posade i automobili što bolje pripremili za WRC Kroacija reli. Ljubitelje oktanskih sportova očekuje sjajna atmosfera i bogat program u Fan zonama, slike Hrvatske obići će milijune ljudi diljem svijeta. Želim sreću svim vozačima, a posebno našim posadama koje će voziti rame uz rame s najvećima“, rekao je Daniel Šaškin, predsednik Organizacionog odbora Kroacija relija.

Preuzimanje Liste prijava

izvor: rally-croatia.com