Autoslalom „ Nagrada Zaječara 2023“ otvara sezonu SAKSS-a

Autoslalom

U vikendu pred nama u Zaječaru počinje sezona Šampionata Srbije, a otvoriće je discplina autoslalom u Zaječaru duplom trkom. Prva trka zakazana je za subotu 13. maja pod nazivom „Nagrada Zaječara I 2023“, a druga u nedelju 14. maja pod nazivom „Nagrada Zaječara II 2023“, a u organizaciji ASU „AS“ iz Zaječara.

Pokrovitelj trka je grad Zaječar i Sportski savez grada Zaječara, a trka će se bodovati Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvensto Srbije i Prvenstvo Sporskog auto i karting saveza Srbije.
Dužina staze iznosi 1150 metara, sa dva slaloma, četiri šikane i jednom kapijom. Podologa je naravno asfaltna, a minimalna dužina staze iznosi šest metara.

Program trke u subotu počinje tehničkim pregledom vozila i verifikacijom takmičara od 07.00 do 09.15 časova ispred zgrade staiona FK „Timok“. Start prvog treninga je u 11.00 sati, dok je start prve trke u 13.00. Voziće se dva zvanična treninga, kao i tri trke, od kojih se dve sabiraju za plasman.
U nedelju je identična satnica. Danas je ujedno bio i poslednji dan za prijave, a očekuje se veliki odziv takmičara, sa preko 50 pristiglih prijava.