Brdska trka Kotor 2022: Šaš do pobede i bez treninga, Dimitrijević siguran u Kategoriji 1

Brdske trke

Završeno je još jedno izdanje kultne automobilističke trke „Kotor-Trojica 2022“. Na cilj trke uspešno su stigla 83 vozača, a koji su pred sobom imali jednu od najkompleksnijih staza na ovim prostorima. Svega 16 zavoja na 4.350 metara je bilo pred vozačima, ali konfiguracija staze je takva da je teško pronaći idealno podešavanje automobila pa se u svemu morao naći kompromis.

Pobednik ovogodišnjeg izdanja trke je Mađar s hrvatskom licencom, Laslo Šaš. Vozač „AK Dubrovnik Racinga“ je u subotu imao probleme s menjačem koji su pretili da u potpunosti upropaste vikend za Šaša, ali je ekipa ekspresno rešila sve i spremila bolid za nedeljnu trku u kojoj je briljirao.

Drugo mesto generalnog plasmana trke, a prvo u Šampionatu Crne Gore pripalo je Nikoli Asanoviću koji je „muški terao“ svoju Normu, ali više od ovoga nije mogao u prototipu s motorom od 2 litra zapremine. Podgoričanin ipak kući odlazi s novom, pobedom u crnogorskom šampionatu čime dodatno povećava svoju prednost.

Treći u generalnom, a impresivan prvi u Kategoriji 1, bio je Dejan Dimitrijević. On i njegov crni „bombarder u telu“ Seat Leona su oduvali konkurenciju u kategoriji, a nije bio predaleko ni od momaka iz CN/E2/D klase. Dimitrijeviću je ovo prva pobeda ove sezone nakon kvara u Makarskoj.

Četvrto mesto je pripalo Vasiliju Jakšiću. Kotoranin se vratio na omiljeno „igralište“, opustio se i zabavio, kako sebe, tako i publiku koja je oduševljeno posmatrala svog sugrađanina koji je ponovo napravio pravu predstavu za publiku u drugoj vožnji.

Peto mesto je osvojio Matija Jurišić. Vozač AK Župa Dubrovačka je slavio u svojoj klasi 3B, pobedivši Frana Dubretu, dok je Nikola Radnjić odustao i nije se takmičio, pa je izostalo uzbuđenje kao u subotu kada su ova trojica bila smeštena u manje od jedne sekunde.

Poredak po klasama – Šampionat Crne Gore

Klasa N1150

 1. Ivan Subotić
 2. Vladimir Jovanović
 3. Andrija Đurišić

Klasa N1400

 1. Milutin Krivokapić
 2. Miloš Milošev
 3. Goran Milošev

Klasa N2000

 1. Milan Jakšić
 2. Veljko Stanišić

Klasa A1150

 1. Dušan Tujković
 2. Dragan Mudreša
 3. Božidar Doderović

Klasa A1400

 1. Krešimir Petrović

Klasa A1600

 1. Marko Pejović

Klasa E1 1200

 1. Luka Špadijer
 2. Tihomir Aćimić
 3. Željko Radonić

Klasa H1000

 1. Eldin Senadović
 2. Dragan Dragojević
 3. Damir Brajović

Klasa H1400

 1. Mile Malović
 2. Baćko Vujović
 3. Lazar Kostić

Klasa H1600

 1. Nemanja Kašćelan

Klasa H2000

 1. Zoran Rajhel
 2. Vladimir Burić
 3. Goran Vučetić

Klasa H2000+

 1. Vasilije Jakšić
 2. Filip Petković

Klasa D/E2/CN

 1. Nikola Asanović
 2. Dejan Nilović