Brdska trka „SAKSS-Concord Brus 2022“: Subotiću druga ovosezonska pobeda

Brdske trke

Nakon trke na Tari i Zlatiboru, karavan brdskog Šampionata Srbije se pomerio prema centralnoj Srbiji i došao na Kopaonik, gde se vozila treća trka Nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije. Kao i na prve dve trke, sav program je smešten u subotu pa su vožena dva treninga i dve trke. Promenjivi vremenski uslovi su zadesili takmičare i na Kopaoniku, kiša je padala tokom treninga, dok se za trku staza u dobroj meri osušila za prvu vožnju, da bi opet padala tokom druge.

U takvim uslovima, najbolje se snašao Momir Subotić iz ASK Herc. Dobro poznati Čačanin je nakon dve vožnje trke osvojio prvo mesto generalnog plasmana, a samim tim i klase 11. Drugo mesto je osvojio Aleksandar Radosavljević, Subotićev klupski kolega, a ujedno je stigao do pobede u klasi 6. Treće mesto je osvojio još jedan Čačanin. Njega i njegov Reno Klio R3 najviše gledamo na reli stazama, ali ovoga puta je reli staze zamenio brdskim i stigao do odličnog trećeg mesta generalnog plasmana i pobede u klasi 8. Naravno, nakon ovakvog opisa, jasno je da se radi o Vladici Rabrenoviću koji je bio veoma blizu Vidosavljeviću sa samo 1,3 sekunde ukupnog zaostatka.

Klasa 1

Prvi među juniorima, prvi u klasi 1 – Mateja Nikolić iz ASU As je imao veoma uspešan vikend na Kopaoniku. Ipak, ne treba se zavarati i pomisliti da mu je put do pobede bio lak obzirom na to da je drugoplasirani Dušan Todorović kasnio tek 1,088 sekundi za njim što nipošto nije dovoljno da se opustite i kalkulišete. Još bliži Todoroviću na trećem mestu, bio je Filip Zvezdić kojem je druga pozicija izmakla za nešto više od osam desetinki.

Klasa 2

U klasi 2 smo videli veliko iznenađenje. To iznenađenje je broj takmičara, a na startu su bila samo dvojica. Pobedu je odneo Miloš Mirković, a drugi je bio Petar Jovanović. Obzirom na broj takmičara, podeljeno je pola bodova.

Klasa 4

Dejan Vukić je ove godine rešio da skine s trona Dragana Lukića. Drugu trku uzastopno, Vukić odnosi pobedu u klasi 4 ispred Lukića koji je prošle godine osvojio i Zlatnu kacigu, a ove godine će mu zaista biti izuzetno teško da odbrani titulu. Lukić se tako morao zadovoljiti drugim mestom obzirom na probleme iz druge vožnje, a treće mesto je osvojio Miloš Ivković.

Klasa 5

Miloš Spasojević nastavlja oduševljavati u klasi 5. Odličnom vožnjom je stigao do sedmog mesta u generalnom plasmanu, a konkurenciji nije ostavio ni najmanju nadu za pobedu pa je slavio sa 16,4 sekunde prednosti ispred Milana Nikolića na drugom mestu i Aleksandra Nikolića na trećem. „Trovač“ je tako uvezao drugi uzastopni trijumf nakon drugog mesta na Tari na otvaranju sezone.

Klasa 6

Kao da problematičan automobil nije dovoljan sam po sebi, Aleksandru Vidosavljeviću je stigla i jaka konkurencija u vidu Danijela Panića. Vozač ASU As je bio veoma blizu Vidosavljevića, ali nedovoljno za pobedu. Ipak, zaostatak od 2,8 sekundi je veoma mali te bi kroz nekoliko trka mogli gledati velike borbe ove dvojice. Treće mesto je pripalo Mariu Zahiroviću.

Klasa 7

Ponovo klasa od samo dva vozača. Na kraju, samo je jedan došao do cilja. Iskusni Života Milić je upisao novi trijumf u svojoj bogatoj karijeri, a zabavu je pokvario Goran Toroman koji je odustao pa je popularni „Gaga“ /ostao usamljen u klasi.

Klasa 8

Klasa 8 je bila u potpunosti u znaku Vladice Rabrenovića. Iskusni relista, višestruki šampion Srbije, pokazao je kako su on i Klio u odličnoj formi i spremni su za izlazak i na reli staze. Drugo mesto je pripalo Aleksi Radojkoviću koji nije imao šanse protiv Rabrenovića, a na trećoj poziciji je završio Dragan Balačikić.

Klasa 11

Momir Subotić je upisao trijumf u klasi 11. Njegov moćni Pežo 206 2K8-4 je bio pobednička mašina na Kopaoniku, a drugo mesto je pripalo Edinu Ujkanoviću iz AMK Novi Pazar. Nakon brojnih problema s automobilom, Ujkanović i njegova Korsa su došli do podijuma, te je Novopazarac imao puno razloga za zadovoljstvo nakon ovog trkačkog vikenda. Treće mesto je pripalo Milanu Kostadinoviću u, verovatno najatraktivnijem automobilu koji je vožen na Kopaoniku – Zastava 750 u formi prototipa.

Naredna trka brdskog šampionata se vozi već ovog vikenda u Negotinu, a organizator je ASK Gaga Avala Rejsing Tim.