Nemanja Petrović i ove sezone na reliju u Klasi I

Brdske trke Reli

  Nemanja Petrović Atina, automobilista iz Valjeva, prošle godine je debitovao na reliju i brdskim trkama u Klasi NAC1 u popularnom Zastava Yugu 55 N.

  Svaki početak je težak, a Petrović može da se pohvali da je uspeo da stigne do cilja svog prvog relija i to pred domaćom, valjevskom publikom na rtrci u svom gradu. Takođe je se dobro snašao i na brdskim trkama, ali je ljubav prema reliju preovladala, pa se tako ove sezone priprema za nastup na reliju na Zlatiboru početkom juna.

  „Nažalost, Mionicu sam morao da propustim kao i prošle godine zbog poslovih obaveza, ali zato na Zlatibor dolazimo potpuno spremni. Preko zime smo radili na automobilu, nabavljen je i šampionski motor od Mateje Nikolića koji je pripremao Željko Pisarić, tako da će automobil biti daleko brži nego što je bio prošle sezone. Mogu da kažem da krećem sve iz početka, osim novog motora nov je i suvozač, a u pitanju je moj prijatelj Života Ilić, koji do sada nije imao priliku da se oproba u autosportu“, ispričao je Atina.

  Plan je da se odovozi što više trka, ali naravno poslovne obaveze uz naš standardno klizni kalendar velika su prepreka za nastupe.

  „Pokušaću da odvozim što više trka, celu sezone je nemoguće postići zbog poslovnih obaveza, a meni je imperativ da na svaku trku dođem spreman. Plan je da se što bolje upoznam sa autom i suvozačem, da svi steknemo što više iskustva, naučimo staze pa onda krenemo možda i na neki ozbiljniji rezultat“, zaključio je Petrović.