Uroš Brkić primio trofej za CEZ i najavio odbranu naslova

Brdske trke

Predhodne večeri u Varšavi upriličeno je svečano proglašenje šampiona centralne Evrope u automobilizmu za 2022. godinu.

Među proglašenima našao se i jedini srpski predstavnik, najbolje rangirani srpski automobilista u 2022. godini Uroš Brkić.

Brkić je šampion centralne Evrope u brdskim auto-trkama za 2022. godinu u kategoriji D1, što je najača kategorija u automobilskoj konkurenciji. Titulu šampiona osvojio je sa automobilom VW Polo S2000.

Brkiću je ovo drugi put da se našao među najboljima u centralnoj Evropi. Osim prošlosezonskog uspeha, imao je i u sezoni 2015 značajnih uspeha, kada je bio vicešampion centralne Evrope u endurans kružnim auto-trkama sa automobilom Reno Klio IV RS CUP i šampion Evropskog ESET kupa.

Osim discipline brdskih auto-trka šampioni su proglašeni u jos 12 različitih disciplina u auto i karting sportu.

Kako sam Brkić prenosi utisci su fenomenalni i potpuni jer je pre svega predivan osećaj vratiti se ponovo na međunarodnu scenu kao šampion. Ovom prilikom je čestitao svim pravoslavnim vernicima Vaskrs i poželeo im da i oni ostvare svoje snove kao što i njemu polazi za rukom.

Osim trenutne radosti okreće se novim izazovima jer ima mnogo obaveza oko podešavanja i testiranja novog automobila koji nedavno stigao u porodičnu radionicu. Za sada ne želi da otkriva o kom automobilu je reč, ali je siguran da će ljubitelji auto sporta biti oduševljeni, jer takav automobil do sada nije viđen u Srbiji među trkačkim spravama.

Više o svemu detaljno će predstaviti pre prvog takmičenja koje ga očekuje sredinom maja u Kotoru.

Kurir sport