Uroš Brkić sezonu počeo drugim mestom u Poljskoj

Brdske trke

Na stazi Korcina (Korczyna) u Poljskoj pokraj Krosna, počela je nova sezona u šampionatu Centralne Evrope u brdskim auto-trkama za 2024. godinu. Među 73 takmičara, jedini predstavnik Srbije, Uroš Brkić, aktuelni šampion CEZ-a, postigao je dobar rezultat osvajanjem drugog mesta u klasi E2-SC sa svojim prototipom Norma M20F. Brkić je stazu dugačku 4540m prešao za 2:04,952 minuta. 

U izjavi nakon trke, istakao je izazove s kojima su se suočili u pripremi za sezonu, uključujući kašnjenje delova iz Francuske za menjac, što je otežalo pripremu njihovog bolida. Ovo je rezultiralo nedostatkom testiranja novih elemenata na automobilu, što je činilo prvu trku u Korcini prvim validnim testom za njih. Uprkos izazovima, on je uspeo za jako kratko vreme da se prilagodi brzoj i klizavoj stazi uz vrlo kvalitetan rezultat.

Sa srećom koja ih je pratila na ovoj trci, on ističe da je prvobitna trka trebala biti održana u Severnoj Makedoniji, ali je odložena, omogućavajući im da završe pripremu svog bolida. Takođe se osvrnuo na naporan raspored trka koji ih očekuje u narednim nedeljama, uključujući trke u Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Albaniji, ističući da će prva trećina sezone biti završena nakon pet uzastopnih vikenda trka, nakon čega sledi zasluženi odmor od tri nedelje.

Brkić je takođe iskoristio priliku da se zahvali svom pratećem timu, porodici, AK “Galax” kao i generalnom sponzoru kompaniji Marinkovic-Hofmann, koji su mu pružili podršku i olakšali nastup na ovom takmičenju.

On i njegov tim su se suočili s izazovima, ali su uspeli da ostvare rezultat u Korcini, pokazujući svoju posvećenost i spremnost za naredne trke u sezoni.