Vukašin Pavlović debituje ove sezone u klasi 1400 E1

Brdske trke Kružne trke

Vukašin Pavlović ove sezone nastupiće na kružnim i brdskim stazama u automobilu Folksvagen Polo 1,4 E1. On je do sada postigao zapažene rezultate u kartingu, a debitantska trka uslediće ovog vikenda na brdskoj trci na Zlatiboru, 08. i 09. juna. Nakon toga sledi veoma ambiciozan plan za debitantsku sezonu, a nešto više o tome rekao nam je upravo Pavlović.

  Osim domaćeg, zabeležio je i nastupe van granica Srbije: “Bavio sam se kartingom duži niz godina, uspeo sam da osvojim i dve titule, a poslednje dve sezone vozio sam se van naše zemlje u CEZ i SSC Šampionatu. Moj otac se takođe bavio trkama, a kasnije mehanikom i otuda potiče i moja želja prema ovom sportu. Inače, on je poznat kao Nebojša Profesor, a njegovi takmičari osvojili su ukupno čak 22 titule.”

  Nakon što je rekao nešto više o sebi, naš sagovorinik se osvrnuo i na planove za ovu sezonu.

  “Ove godine sam odlučio da pređem u automobilizam i shodno tome najjača klasa u kojoj mogu da nastupim je 1400 E1, pa sam se upravo za nju i opredelio. Automobil koji ću voziti je Polo, a obavljeni su testovi i treninzi u Banja Luci i na Grobniku. Trenutno se spremam za Zlatibor, a odmah nakon toga u planu je Grobnik vikend iza, a zatim i Banja Luka i trka na Zalužanima. Pored Šampionata Srbije voziću i CEZ , kružne i brdske trke. Vozim za tim Crvene Zvezde, a glavni sponzor je Liqui Moly”, predstavio je svoje planove Pavlović.