3. i 4. Gaga off road rally 2023

Ostala dešavanja

Trećim i četvrtim Gaga off road relijem nastavljen je Šampionat Srbije u disciplini off road reli u subotu 25. odnosno nedelju 26. novembra na teritoriji Žagubice i Kučeva u Istočnoj Srbiji.
Organizator relija, kao i uvodna dva, bio je ASK “GAGA Avala racing team” iz Beograda, dok su pokrovitelji opština Žagubica i opština Kučevo. Oba takmičenja se boduju za Nacionalni šampionat Srbije u off road reliju, kao i Otvoreno prvenstvo Srbije u off road reliju.
Itinerer 3. Gaga relija 2023 ukupne je dužine 40,97 km, dok na tri brzinska ispita otpada ukupno 18,33 km. Start je bio u Osaonici, a cilj u Kučajni. Nakon verifikacije posada u subotu 25. novembra u ranim jutarnjim časovima, na startu se našlo njih 18, a prvi brzinski ispit Đalu mare 9,14 km počeo je u podne. Zatim je usledio Štubelj od 8,06 km i na kraju kratki Kapalo 1,13 km. Sve posade dočekalo je hladno, jesenje vreme sa kišom, dosta blata na stazi, pa je tako ovaj reli bio jako zahtevan, čemu u prilog govori i dosta odustajanja.
Takmičari su raspoređeni u dve grupe, odnosno pet klasa, a u generalnom plasmanu pobedila je posada Peko Stanojević / Stefan Đurić u Isuzu Troper, koji su vozili 41:50,05 minuta. Odmah za njima na drugom mestu našla se posada Predrag Predolac / Branislav Radenković u Suzukiju Džimi, a kasnili su za pobednicima više od osam minuta. Na trećoj poziciji u generalnom zaveršila je posada Marko Mladenović / Zoran Adamović,a vozili su Nisan Patrol.
U klasi 1 do 2500 ccm serijska vozila pobedili su pomenuti Predolac / Radenković, drugo mesto zauzeli su Radoslav Blidarević i Bratislav Stanić u Daihacu Terios, dok je treća posada Vlade Đokić / Petar Jokanović u Tojoti Hajlaks.
Jača klasa 2 preko 2500 ccm za serijska vozila pripala je posadi Milivoje Kocić / Nenad Dokmanović u Tojoti Hajlaks, dok je na drugom mestu posada u sastavu Aleksandar Marković / Marko Gavrilović u Folksvagenu Tuareg.
Marko Jelušić / Dejan Slavković u Micubišiju Pajero slavili su u klasi 3, a drugim mestom morala je da se zadovolji posada Đorđe Đoković / Goran Mirković u Micubišiju Pinin, koji su imali i izletanje, ali su uspeli da dođu do cilja. Inače Đoković vozi i kružne i brdske trku u klasi 1150 N.
Klasa 4 imala je svega jednu posadu na cilju, a to je Stefan Stamenić / Miloš Lazarević u Micubišiju Pajero.
Najjača konkurencija ovoga puta bila je u najjačoj klasi 5, a gde su pobedili Stanojević i Đurić, pobednici u generalnom, a najbliža njima na drugom mestu je posada Mladenović / Adamović, ujedno treća u generalnom. Treće mesto u ovoj klasi osvojila je posada Danijel i Ognjen Ungurjanović, a vozili su Nisan Patrol.
U plasmanu klubova prvi je ASK “GAGA Avala racing team”, drugi je ASK “Herc”, dok je treći ASU “AS Racing”.

Drugog dana u nedelju, na 4. reliju bilo je slično vreme, a itinerer je predvideo 40,97 km, tri brzinska ispita ukupne dužine 18,33 km. Start je bio u Kučajni, dakle obrnut raspored od subote, prvo je išao brzinski ispit Kapalo, pa Štubelj i na kraju Đalu Mare.
Na cilj prva je stigla posada Predrag Predolac / Branislav Radenković, a koja je vozila 35:20,6 minuta. Na drugom mestu završili su Marko Nešić i Danijel Milićević, a vozili su 39:27,9 minuta. Treći su Đorđe Đoković i Goran Mirković, sa vremenom vožnje od 40:09,9 minuta.
Predolac i Radenković su ujedno najbrži i u svojoj klasi 1, zatim su na drugom mestu Nešić i Milićević, dok su treći Radoslav Blidarević i Bratislav Stanić.
Klasa 2 imala je samo jednu posadu na cilju u sastavu Milivoje Kocić / Nenad Dokmanović.
Đorđe Đoković i Goran Mirković slavili su u klasi 3, drugi su Marko Jelušić i Dejan Slavković, a na trećem mestu su Srećko i Sanja Milićević.
U najjačoj klasi 5 pobedila je posada Danijel i Ognjen Ungurjanović, druga je Dragan Bojić / Denis Ungurjanović, a treća je posada Peko Stanojević / Stefan Đurić.
Plasmanu klubova prvi je ASK “GAGA Avala racing team”, drugi je ASK “Herc”, dok je treći ASU “AS.