Aleksandar Todorović na 55. Srbija reliju juri šampionsku titulu

Reli

Ove sezone valjevska posada u sastavu Aleksandar Todorović i Srđan Maksimović iz Pežoa 106 1,3 reli izvlači maksimum i beleži odlične rezultate gde god se pojavi. Todorović od svog debija u šampionatu Srbije 2020. godine vozi bez mnogo kalkulacija, za sebe i publiku.
Tako je svaki reli koji je završio bio na podijumu u svojoj klasi NAC2, a više puta i na pobedničkom za generalni plasman. Na prvom reliju ove sezone u Mionici prvi je bio u klasi i drugi u generalnom za šampionat Srbije. Drugi reli u sezoni morao je da propusti, da bi na valjevskom opet bio prvi u klasi, a treći u generalnom.
Kruna sezone za sve je 55. Srbija reli 2022, a koji se vozi sada već tradicionalno u Vrnjačkoj banji od 23. do 25. septembra. Sam reli donosi veliki broj bodova, a dva dana trkanja po Goču, Aleksandrovcu i Kopaoniku je vrhunski izazov za sve posade.

“Privodimo kraju poslednje pripreme za Srbija reli. Automobil nas je poslužio i ove sezone, bilo je nekih sitinih problema, ali to je reli. Pred ovo takmičenje je detaljno pregledan, tako da s te strane smo spremni. Itinerer nam je poznat, u odnosnu na predohnodnu godinu opet imamo brzinac Župa, koji je jako zahtevan, važio je za izuzetno klizav, ali nova podloga svima donosi nepoznat teren. Odlučivaće dosta pravilan izbor pneumatika”, izjavio je Todorović.
Bodovni saldno do sada im ne ide baš u prilog, četvrti su trenutno u NAC2, ali reli se vozi do kraja. Prošle godine je osvojio vicešampionsku titulu u klasi.
“Svakako sam spreman da napravim ovaj rezultat i želja je da se od Pežoa oprostim sa titulom. Čak i u generalnom je dosta opcija u igri. Daćemo svoj maksimum kao i uvek, nadam se da će publike biti u što većem broju da nas podrži pored staze. Vidimo se u Banji”, iskren je Aca.
Todorović je pre reli šampionata vozio i reli terenskih vozila, pa ime kluba za koji nastupa ASU” OFF ROAD 014 RALLY TEAM” govori tome u prilog. I ove sezone on i njegov tim beleže dobre rezultate i van asfalta u terencima na surovim terenima.