ČEDOMIR BRKIĆ ORGANIZOVAO 31. AUTOMOBILSKI FORUM: Zlatne plakete uručio Vlada Marinković

Ostala dešavanja

Automobilski forum, tradicionalno, po 31. put dodelio je zlatne plakete istaknutima na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu. Stručni žiri, sastavljen od automobilskih i saobraćajnih stručnjaka i novinara specijalizovanih za automobilsku privredu imao je odgovoran zadatak da između većeg broja kandidata odabere najbolje.

I ove godine naglasak je na alternativnoj energiji i nastojanjima da se na srpskm putevima emisija CO2 svede na minimum.

Prve četiri plakete ove godine su “na struju”.

“Hjundai jonik 6”, električni automobil koji je kandidat za svetski automobl godine u svojoj kategoriji, dobio je Zlatnu plaketu Automobilskog foruma.

Isto priznanje poklopilo se sa izborom za Evropski auto godine. Domaću nagradu dobio je električni “džip avendžer”.

Treću zlatnu paketu poneo je “Autočačak” za 3 elektro-premijere.

Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski vozač svih vremena, imao je čast da organizuje 2 žirija. Automobilskim žirijem je predsedavao Vlada Marinković, iz NATEP, a članovi su bili Nebojša Dujović, Zvonko Milošević, iz Srbijaautoputa, i novinar Bojan NIkolić.

Žirijem za izbor hostese Sajma predsedavao je Nebojša Stojanović, iz JP “Skloništa Srbije”, dok su članovi žirija Lora Brkić, prošlogodišnja pobednica u takničenju hostesa Salona, kao i Mina Dujović.

Aleksandar Rogulić dobio je zlatnu plaketu za debitanta u sezoni 2022.

Lentom se okitila Katarina sa štanda “Sitroena”.

kurir.rs