Posada Milovanović / Sinđelić uzeće učešće na predstojećem “16. Rally Idrija 2023”

Reli

  Posada iz Užica u sastavu Lazar Milovanović i Nikola Sinđelić nastupiće na šesnaestom izdanju relija Idrija 2023, koji se vozi 12. i 13. novembra. Poslednje takmičenje u Slovenačkom šampionatu ujedno se boduje i z.a Centralno evropsku zonu, što je dodatni motiv za ovu posadu.

  Automobil sa kojim nastupaju je proverena Ford FIjesta reli4, ali Milovanović ima ozbiljan hendikep u pogledu nedostataka trkačkih kilometara ove sezone iz svima poznatih razloga. Dodatni problem je i što nije uspeo da završi reli u Mionici zbog izletanja, a nakon kompeltne revziji Fijesta do sada nije imala pravi takmičarskik test.

  “Nakon konsultacija sa svojim timom odlučili smo da se pojavimo na reliju u Idriji na kraju sezone. Logično, hteli smo nešto da vozimo van Srbije i pre početka akutelne sezone, ali sada se situacija dodatno promenila. Moj suvozač Nikola Sinđelić i ja daćemo sve od sebe da što bolje predstavimo našu zemlju i pokažemo da smo dostojni takmičenja na ovom nivou. Automobil je prošao sve pripreme, nadam se da će poslužiti i da ćemo se uspešno pojaviti na cilj”, rekao je Milovanović pred nastup.

  Obzirom da je kraj sezone, već se prave planovi i strategije za iduću, a Milovanović će ovaj nastup iskoristi i kao opciju da proveri mogući nastup u slovenačkom šampionatu ideće sezone.

  “Mi već sada krećemo sa pripremama i planovima za idiću sezonu, na stolu je nekoliko opcija, a jedna od njih je i Šampionat Slovenije. Jako je zahtevan, izazovan, brzinci su odlični, a konkurencija jaka u našoj klasi. Ipak, idemo prvo da vidimo kako ćemo proći na ovom reliju, pa ćemo nakon toga doneti konačnu odluku”, rekao je akutleni šampion Srbije.

  Posade očekuje devet brzinskih ispita, ukupne dužine 87, 45 km, dok je kompletan itinerer relija dugačak 195,83 km. Prvi brzinac se vozi u subotu veče, a preostalih sedam u nedelju.