Matija Jurišić upisao novu pobedu u Španiji

Brdske trke

Nakon velike pobede u Austriji na otvaranju sezone, Matija Jurišić je dobio veliku inekciju samopouzdanja i motivacije za nastavak sezone. Zbog svih okolnosti i priče oko Rehberga, Jurišić je na pomenutoj trci uspeo da „zatvori krug“ i krene u svoju najvažniju bitku u karijeri. Čini se da su se sve kockice posložile da mladi Riječanin vrati šampionsku titulu u Hrvatsku, prvi put nakon Tomislava Muhvića 2013. godine.

U Španiji je ostvario novu važnu pobedu. Zašto kažemo da je i ova važna? Zato što je izborena protiv vozača s daleko većom finansijskom podrškom od njega. Da li je dovoljno da kažemo da je Stefan Garsija, njegov glavni rival vozač Sebastijen Leb Rejsinga? Treninzi su bili na strani francuskog vozača. Subota, bodovno nevažna, pripala je Garsiji, ali na ovakvoj stazi i jedna greška je dovoljna za katastrofu. Da li je Garsija jačim nastupom u subotu uspeo da izvrši pritisak na Jurišića i pogura ga u grešku?

Ne baš. Jurišić je subotu iskoristio da testira različita podešavanja svog Pežoa 308 TCR i pronađe ono što mu najviše odgovara, a čini se da je hrvatski tim znao šta radi i da su za nedelju spremili ono najbolje, a Jurišić je bio na visini zadatka, ne ostavljajući ni najmanju šansu protivniku za pobedu. Garsija je vozio i treću vožnju u nadi da će pronaći neko vreme koje će ga staviti ispred Jurišića, dok se Hrvat nije ni pojavio na startu treće vožnje. Odluka da se ne pojave na startu treće vožnje dolazi iz pametnog i taktičkog pristupa, obzirom na to da je pobeda već bila osigurana, a ulazak u rizik je bio bespotreban jer već za sedam dana ga očekuje nova trka u Portugalu.

Matija Jurišić je i u Španiji opravdao ulogu favorita iz senke koju smo mu dodelili i pokazao da će svim izazivačima biti jako teško ove godine da se izbore s njim u ovakvoj formi. Za kraj, pogledajte kako je to izgledalo iz automobila.