Šampionat Crne Gore u brdskim trkama – kalendar 2023.

Brdske trke

Auto i karting savez Crne Gore je objavio kalendar takmičenja u brdskim trkama za sezonu 2023. Na rasporedu je šest redovnih trka, plus jedna rezervna. Novost je i jedno pozivno takmičenje pre početka sezone. Tako bi se vozači prvi put ove godine trebali sastati u Kolašinu na pozivnoj trci koja je planirana za 29.30.4.2023. godine.

Zvanični početak sezone je u Kotori, na čuvenoj stazi Trojica koja se vozi 12-14. maja. Nakon kotora, crnogorski automobilisti će odmarati celi juni, a onda se vraćaju u akciju na brdskoj trci u Njegušima 7-9. jula. Naredna, treća trka je u Pljevljima, na dobro poznatoj stazi u svom već standardnom terminu krajem avgusta, tačnije 18-20. avgust.

Umesto otvaranja, Podi su sada na početku druge polovine šampionata. AMSK Podi iz Herceg Novog biće domaćin ove već tradicionalne trke 22-24. septembra, a zatim sledi i gostovanje u Hrvatskoj. Brdska trka Dubrovnik je pretposlednja trka i vozi se 6-8. oktobra, a krajem meseca se vozi i poslednja trka šampionata. Šavnik će 21-23.10. biti domaćin finalne trke ovogodišnjeg Šampionata Crne Gore.