Stevanović duplom pobedom na Zalužanima započeo sezonu na krugu

Brdske trke Kružne trke

  Aleksandar Stevanović, automobilista iz Beograda, ove sezone nastupa u klasi I Yugo 1150, na kružnim i brdskim stazama i već na početku sezone na oba fronta ostvario je zapažene rezultate.

  On je svoju karijeru najpre počeo na autoslalomu 2019. godine, a zatim se okrenuo brdskim i kružnim stazama. Prošle godine na finišu sezone na Beranovcu u Kraljevu nabavio je šampionski automobil od Marka Savkovića u subotu nakon prve trke i u nedelju se odmah pojavio na startu.

  Zimsku pauzu iskoristio je da što bolje se pripremi za sezonu, da bi prva trka usledila na Zlatiboru gde je osvojio drugo mesto u klasi, a proteklog vikenda na duploj kružnoj trci u Banja Luci zabeležio i dve pobede.

  “Novi automobil za sezonu i novi klub Auto klub “PARTIZAN”. Sezonu smo počeli brdskom trkom na Zlatiboru završivsi drugi u klasi. Potrudiću se da se pojavim ove sezone na što više brdskih trka, iako mi je prioritet krug”, priča nam Stevanović.

  Dosta novina ove sezone kod njega, pa pored kluba to je i prvi nastup na kružnoj trci van Srbije.

  “Prvi put na stazi Zalužani, utisci su fenomenalni. Organizacija je super, staza prelepa, prava trkačka. Vožnja je bila jako napeta, neizvesno je bilo oba dana do samog kraja trke, nije se znalo ko će da pobedi. U subotu sam treći startovao, dok sam u nedelju imao najbrže vreme na kvalifikacijama i startovao sam prvi. Trku sam vodio prvih 12 krugova, u 13. i 14. krugu sam pao na drugo mesto i u prezadnjem krugu sam uspeo da se vratim na prvu poziciju i tako završim trku. Sve čestitke idu mojim kolegama iz klase, na fer i jakoj borbi. Auto me je poslužio odlično, spremamo se sada za sledeću trku u Kraljevu 13. i 14. jula i nadamo se što boljem plasmanu. Plan za ovu sezone  da vozim svaku kružnu trku Šampionata Srbije”, rekao je popularni Tenzija.