Alen Piranić slavio na zimskoj trci na Lovćenu

Montenegro Winter Cup

Mladi automobilista i redovni učesnik zimskih trka ostvario svoju prvu pobedu u 2022. godini
   Lovćen je ponovo bio poprište automobilističkog takmičenja i nadmetanja za volanom. San većine automobilista na prostorima bivše Jugoslavije je pobeda na Lovćenu. Iako ovo nije format u kojem smo navikli gledati trke na Lovćenu, već se radi o zimskoj trci na kratkoj stazi, Lovćen je Lovćen. Taj san se danas ostvario Alenu Piraniću koji je ostvario pobedu u generalnom plasmanu ispred Balše Đuričkovića i Miloša Bojanovića. Trku su završila 32 takmičara.

Klasa ATV
   Nakon trke u Pljevljima, napisali smo da se nadamo kako će klasa ATV biti ponovo brojnija kao nekada. U Pljevljima smo gledali jednog takmičara, ovoga puta smo imali dva. Prvo mesto je odnela odlična Katarina Čavor koja se nakon kraće pauze ponovo vratila na stazu. Drugo mesto je pripalo Balši Mijanoviću. Mijanović je na današnjoj trci bio najmlađi takmičar sa svega 12 godina.
 
   Klasa do 999 ccm
   Nakon dve uzastopne pobede Zorana Vavića i dva druga mesta Filipa Jelića, uloge su se obrnule na Lovćenu. Jelić je ostvario svoju prvu pobedu u 2022. godini, dok je Vavić ovoga puta bio drugi. Treće mesto je pripalo Savi Nikčeviću. Iako uvek pišemo samo poredak prva tri u klasi, ovoga puta ćemo napraviti iznimku i dodati da je na četvrtom mestu završila i jedna dama, Ena Plakalo iz AMSK AP Sport Pljevlja.

  Klasa do 1200 ccm
  Milorad Stanimirović se vratio na pobedničke staze. Stanimirović je vodio veliku borbu sa Dejanom Kovačevićem, a razlika između njih dvojice je bila samo 1,4 sekundi nakon dve vožnje. Na trećem mestu je završio Spasoje Nikolić u Zastavi Jugo.

Klasa do 1400 ccm
  Andrija Vujović je nakon Pljevalja, pokorio i Lovćen. On i Nebojša Grujić su vodili žestoku bitku iz koje je kao pobednik izašao Vujović zahvaljujući svojoj prvoj vožnji, dok je najbrže pojedinačno vreme klase odvezao Grujić na drugoj trci. Na kraju, svega osam desetinki razlike između njih dvojice. Treće mesto je pripalo Milutinu Krivokapiću.

   Klasa do 1600 ccm
   Miloš Bojanović je slavio na prvoj trci ove sezone, a novu pobedu je upisao na Lovćenu. Nakon prve vožnje, Bojanović je bio na drugom mestu sa četiri desetinke zaostatka za Milivojem Bulatovićem. Ipak, u drugoj vožnji, Bojanović je žestoko stisnuo gas i ostvario gotovo četiri sekunde bolje vreme nego u prvoj vožnji i zasluženo slavio. Bulatović je na kraju upisao drugo mesto, a treći je bio Goran Milošev.

   Klasa do 2000 ccm
   Alen Piranić se jako naljutio! Tokom prve dve trke ove sezone, sreća nije bila na njegovoj strani definitivno. Ipak, na Lovćenu se sve poklopilo i mladi Piranić je slavio prvi put ove godine. Ne samo u klasi, već je bio prvi i u generalnom plasmanu. Drugi je bio Aleksandar Krstevski koji je bio peti u generalnom, ali nedovoljno blizu u kako bi ugrozio neuhvatljivog Piranića.

   Klasa preko 1700 ccm
   Balša Đuričković je ponovio svoj rezultat iz Šavnika. Prvo mesto u klasi, drugo u generalnom plasmanu. Ovoga puta je bio i najbliži pobedi u generalnom plasmanu, ali je Piranić ipak bio brži. Jedini konkurent u klasi, bio je Mitar Knežević u Lanciji, ali ovoga puta nije bio dovoljno konkurentan da izazove Đuričkovića.

   Klasa Terenci
   U klasi Terenaca, samo dva takmičara su stigla na Lovćen. Na kraju, samo je jedan stigao do cilja, a to je Darko Popović u Tojoti Land Kruzer. Drugi nije imao dovoljno sreće da stigne do cilja. Stefan Lacmanović je odustao već u prvoj vožnji.

   Klasa do 1700 ccm
   Klasa terenaca do 1700 ccm je pripala Ivanu Ražnatoviću. Vozač kojeg smo navikli gledati na brdskim stazama, često nastupa i na zimskim trkama u Crnoj Gori. U Pljevljima smo ga gledali za volanom Porše Kajena, a sada se za plasman borio u Micubiši Pajeru. Drugo mesto je pripalo još jednom poznaniku sa brdskih staza. Ivan Roganović je ostvario drugo vreme klase i uspešno okončao nastup na domaćem terenu.