Aleksandar Vidosavljević neuhvatljiv na treninzima za trku „Nagrada Zlatibora 2023“

Brdske trke

Na maglovitom i prohladnom Zlatiboru, danas su voženi treninzi za brdsku trku „Nagrada Zlatibora 2023“. Verifikaciju je prošlo čak 75 vozača, a na startnoj listi se našlo najviše domaćih takmičara iz Srbije, a tu su i gosti iz Crne Gore, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Pored odlične organizacije, treninge su obeležili i veoma nekarakteristični vremenski uslovi za ovo doba godine. Periodi kiše i smanjena vidljivost zbog magle, bili su otežavajuća okolnost za sve vozače. Dosta vozača se i suočilo s tehničkim problemima, a na svu sreću zabeleženo je samo jedno lakše izletanje.

Neko ko nije imao problema ni sa vremenkim uslovima, niti s automobilom je… Pa lako je pogoditi, zar ne? Naravno, Aleksandar Vidosavljević. Sve dečije bolesti njegovog Pežoa 106 Maksi su izlečene i „Bobo“ može da pokaže svoj puni potencijal i to definitivno radi u svakoj prilici. I na današnjim treninzima, Vidosavljević, inače predstavnik ASK Rid Sport iz Bajine Bašte, bio je značajno brži od svih konkurenata, a gotovo izvesno ćemo sutra svedočiti obaranju rekorda staze.

Drugi je bio gost iz Bugarske, a predstavnik kluba ASU As iz Zaječara, Aleksandar Dimitrov Jordanov. Razlika između njega i Vidosavljevića je iznosila 3,735s na drugom treningu na kojem su obojica postavili svoja bolja vremena. Upoznati sa odnosom snaga na prethodnom trkačkom vikendu na Kopaoniku, publika je željno isčekivala vremena ove dvojice takmičara.

Treći je bio još jedan Bugarin sa srbijanskom licencom, Krum Lozanov Krumov. Veoma atraktivan vozač u veoma atraktivnom automobilu. Njegova Lada 1200 je mamila poglede svih navijača pored staze, a kako se radi o automobilu sa zadnjim pogonom i nešto klizavijim uslovima, sigurni smo da vam ne moramo ići u potpunosti u detalje, te da je dovoljno da pustite mašti na volju.

Odličan plasman u top 5 je ostvario i najbrži gost iz Crne Gore. Baćko Vujović u Hondi Sivik bio je četvrti najbrži na današnjim treninzima. Vozač AMSK AP Sport Pljevlja je bio veoma blizu i trećeg mesta, a od Krumova ga je delila nepuna sekunda.

Poredak najbržih pet je zaokružio još jedan Bugarin, Vladimir Vasilev u Audi Quattru S2, koji nas je svojim zvukom podsetio na neka lepša vremena autosporta i probudio nostalgiju za Grupom B i slavnim reli zverima.

Sutrašnji program bi trebao biti vožen po suhom vremenu, a prvi izlazak na stazu je već u 10 časova kada se vozi „warm-up“ odnosno trening za zagrevanje, pre starta prve zvanične trke u 12 časova. Već 20 minuta nakon prve trke, planiran je start druge, ujedno i poslednje vožnje „Nagrade Zlatibora 2023“, a proglašenje najuspešnijih će biti održano u 16:30 na parkingu Ski centra Tornik.